Header image
Watch video
Finished 30 / 08 / 2018
Funded!
Received
$ 4,917
Minimum
$ 3,920
Optimum
$ 5,772
151 Co-financiers
 • Contributing $ 5

  Reconeixement

  Es reconeixerà la teva aportació incloent el vostre nom als crèdits finals del documental.

  > 08 Co-financiers
 • Contributing $ 11

  Visualització on-line + Reconeixement

  A més de reconèixer la teva aportació al documental et farem arribar un enllaç amb una contrasenya, després de la preestrena, per a que puguis visualitzar el documental on-line il·limitadament.

  > 35 Co-financiers
 • Contributing $ 16

  Agraïments + bossa de tela

  Agraïments + bossa de tela

  > 16 Co-financiers
 • Contributing $ 16

  Entrada Cinefòrum + Espai de col·loqui amb les protagonistes + Reconeixement

  A part del vostre reconeixement en els crèdits, rebreu una entrada per a assistir a la preestrena del documental que tindrà lloc a l’auditori de la nostra escola. Després de la projecció hi haurà un espai de diàleg amb les protagonistes del projecte (dates per determinar).

  > 15 Co-financiers
 • Contributing $ 22

  Visualització on-line + Postals + Xapa + Reconeixement

  A més de reconèixer la teva aportació al documental i facilitar-te un enllaç amb una contrasenya, després de la preestrena, per a que puguis visualitzar el documental on-line il·limitadament t’enviarem dues postals i una xapa dissenyades per les alumnes de l’ "Assemblea de dones 37 històries".

  > 32 Co-financiers
 • Contributing $ 33

  Visualització on-line + Postals + Xapa + Entrada Cinefòrum + Espai de col·loqui amb les protagonistes + Reconeixement

  A banda del reconeixement i la possibilitat de veure el documental on-line, us facilitarem una entrada per a assistir a la preestrena del documental que tindrà lloc a l’auditori de la nostra escola. Després de la projecció hi haurà un espai de diàleg amb les protagonistes del projecte (dates per determinar). A més a més, t’enduràs dues postals i una xapa dissenyades per les alumnes de l’ "Assemblea 37 històries".

  > 14 Co-financiers
 • Contributing $ 44

  Visualització on-line + Bossa de tela + Reconeixement

  Juntament amb el merescut reconeixement de la teva aportació i l’enviament de l’enllaç, per a poder gaudir de la visualització il·limitada, se us farà arribar una bossa de cotó dissenyada per les alumnes de l’ "Assemblea de dones 37 històries".

  > 17 Co-financiers
 • Contributing $ 65

  Visualització on-line + Postals + Xapa + Taller amb l’alumnat i el professorat + Reconeixement

  A més del degut reconeixement, introduint el nom de vostre centre escolar o entitat als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, podreu assistir a un taller-xerrada a la nostra escola amb les noies de l’Assemblea 37 històries i el professorat que les acompanya en el seu procés de portar el feminisme a les aules. T’enduràs, també, dues postals i una xapa dissenyades per les alumnes protagonistes.

  > 01 Co-financiers
 • Contributing $ 82

  Pack Complet (Visualització on-line + Postals + Xapa + Bossa de tela + Taller amb l’alumnat i el professorat + Reconeixement)

  A més del degut reconeixement, introduint el nom de vostre centre escolar o entitat als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, podreu assistir a un taller-xerrada a la nostra escola amb les noies de l’Assemblea 37 històries i el professorat que les acompanya en el seu procés de portar el feminisme a les aules. T’enduràs, també, dues postals, una xapa i una bossa de tela dissenyades per les alumnes protagonistes.

  > 03 Co-financiers
 • Contributing $ 109

  Pack Escoles (Àrea Metropolitana de Barcelona): Visualització on-line + Visita al vostre centre escolar + Reconeixement

  A banda de reconèixer l’aportació al projecte, tot introduint el nom de vostre centre escolar o entitat als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, ens aproparem a la vostra seu per a realitzar un taller-xerrada amb alumnes de l’ "Assemblea de dones 37 històries" i el professorat que les acompanya en el seu procés de portar el feminisme a les aules.

  > 04 Co-financiers
 • Contributing $ 109

  Aportació Solidària (especial per a entitats o institucions sensibilitzades amb el treball feminista a les aules)

  A més del nostre reconeixement a la vostra aportació, introduint el nom de la vostra entitat o institució als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, us enviarem dues postals, una bossa de tela i una xapa dissenyades per les alumnes protagonistes.

  > 03 Co-financiers
 • Contributing $ 163

  Pack Escoles (radi de 100 km): Visualització on-line + Visita al vostre centre escolar + Reconeixement

  A banda de reconèixer l’aportació al projecte, tot introduint el nom de vostre centre escolar o entitat als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, ens aproparem a la vostra seu per a realitzar un taller-xerrada amb alumnes de l’ "Assemblea de dones 37 històries" i el professorat que les acompanya en el seu procés de portar el feminisme a les aules.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing $ 218

  Pack Candela (Àrea Metropolitana de Barcelona): Visualització on-line + Taller amb Cooperativa Candela + Reconeixement

  A més del degut reconeixement, introduint el nom de vostre centre escolar o entitat als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, gaudireu d’un taller de gènere (per a un màxim de 30 alumnes) conduït per la Cooperativa Candela, una entitat sense ànim de lucre amb dilatada experiència en el treball de gènere a les aules (podeu consultar la formació a www.candela.cat).

  > 02 Co-financiers
 • Contributing $ 272

  Pack Candela (radi de 100 km): Visualització on-line + Taller amb Cooperativa Candela + Reconeixement

  A més del degut reconeixement, introduint el nom de vostre centre escolar o entitat als crèdits, i la possibilitat de veure el documental on-line, gaudireu d’un taller de gènere (per a un màxim de 30 alumnes) conduït per la Cooperativa Candela, una entitat sense ànim de lucre amb dilatada experiència en el treball de gènere a les aules (podeu consultar la formació a www.candela.cat).

  > 00 Co-financiers

About this project

Documental sobre el procés d'empoderament feminista de les noies de 4t d'ESO de les Dominiques de l'Ensenyament.

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Pagament de sous de la crew
Director = 700€ Productora executiva = 500€ Fotografia = 300€ Cap de so = 400€ Montador = 600€ Post Producció = 100€ Comissions bàncàries = 100€
$ 2,940
Pagament Tallers Candela + despeses enviament
Pagament de 10 tallers que s'ofereixen com a recompensa a cost de 150€ cadascun = 1500€ Despeses enviament = 200€
$ 1,851
Needs Material Minimum Optimum
Adquisició i lloguer de material de gravació
Lloguer de càmeres: (4 dies x 150€) = 600€ Lloguer de material de so (2 dies x 50) = 100€ Compra de discs durs (2 x 50€) = 100€ Slide per càmera = 100€
$ 980
Total $ 3,920 $ 5,772
Necessary
Supplemental

General information

El passat 8 de març estava convocada una vaga que va donar lloc a la manifestació feminista més massiva que es recorda en molt de temps. Per a moltes dones va ser un punt d’inflexió que marcaria una nova manera d’entendre el seu rol i les relacions envers els altres. Les alumnes de 4t d'ESO de l'escola Dominiques de l'Ensenyament de Barcelona no en van ser una excepció. Després del 8M van fer una trobada i van començar a compartir experiències de les seves vides les quals les havien fet sentir incòmodes o agredides com a dones. Tenir un espai ,on poder expressar-se sense por, les va unir molt i van decidir que volien canviar el seu entorn més immediat: l’aula.

D'aquesta manera va començar un procés de treball, sempre liderat per les noies, amb la finalitat de buscar l'empatia dels seus companys i suprimir les desigualtats de gènere a les aules. Després de diverses activitats (tallers en espais no mixtes, rodes d’empatia, reflexions col·lectives) va arribar el dia en el que elles van llegir, davant dels seus companys i anònimament, 37 històries d'agressions patides durant la seva vida. Van fer el seu particular " #cuéntalo " abans que esdevingués viral. Això va provocar un canvi molt positiu tant per elles (que estan molt més empoderades i unides) com per ells.

Ara les noies, organitzades en assemblea, han decidit que volen narrar la seva experiència. I el format per fer-ho és aquest documental (subtitulat al castellà) que esperen que pugui servir d'ajuda a la comunitat educativa, i especialment, a les noies de la seva edat que es trobin en una situació similar i que vulguin provocar un canvi.

Aquí teniu una síntesi de l'experiència de la mà d'un dels tutors a la Cadena Ser http://play.cadenaser.com/audio/370RD010000001347846/

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El documental tindrà un format d'uns 25-30 minuts on l'alumnat explicarà l'experiència del treball en les relacions igualitàries i els resultats obtinguts. És el testimoni, en primera persona, de noies i nois que han començat a adquirir consciència feminista, i l'han portat a la pràctica.

Entre els objectius del projecte destaquen:

Difondre una experiència d'autoorganització i empoderament portada íntegrament per adolescents.

Provocar la reflexió i, si és possible, l'efecte dòmino en altres centres eductius.

Conduir a la interiorització de la la importància de l'educació feminista a mares, pares i docents .

Donar veu a noies i nois pe tal de transmetre la il·lusió a d'altres companyes i companys de la resta del país.

Recollir el testimoniatge d'una experiència que ha estat enormement positiva per a la nostra escola, i esperem, pugui ser d'utilitat per a altres.

7f277f14-ec21-46e3-9d26-85d43d8b4712.jpg unnamed-27.jpg 9eb8f96e-583a-475a-9c07-710c80b34cf9.jpg

Why this is important

El projecte "37 històries" sorgeix de la necessitat de recollir visualment un procés que ha generat un canvi radical en les relacions de gènere a la nostra escola. Són les noies de 4t les que decideixen que volen deixar testimoni de la seva experiència perquè altres alumnes, d'arreu del país, se n'anodin que una altra realitat és possible. Un dels neguits d'aquestes noies ha estat que han començat a treballar el feminisme a les aules massa tard. És per aquest motiu que "37 històries" vol ésser una eina més per motivar la igualtat de gènere als centres educatius.

El projecte va dirigit a la comunitat educativa en general i qualsevol institució o entitat, sensibilitzada amb la lluita feminista, que consideri que les aules poden ser un espai, privilegiat, per canviar el sistema patriarcal. En especial va dirigit a docents i a estudiants (i a les seves famílies) que puguin haver viscut situacions similars al llarg de la seva vida.

Creiem que és d'especial d'interès per a escoles i instituts del país que poden agafar idees, o si més no, endegarr el debat de com introduir l'educació feminista a les aules.

Després de diverses xerrades realitzades per les noies diverses entitats, que treballen per a la igualtat de gènere i contra el masclisme, ens han animat a fer-ne difusió, per la qual cosa creiem que pot ser interessant també per aquestes entitas; així com d'altres vinculades a l'educació informal com casals o esplais.

Finalment cal destacar el principal target d'aquesta experiència: les noies i nois adolescents.

img-1051.jpg b366ac15-adfe-406c-8c2b-f825f8ace191.jpg

Team and experience

"37 històries" està impulsat per les tutores de 4t d'ESO de l'escola que fa anys que treballen el feminisme a les aules. Totes elles tenen una experiència dilatada al centre (de 7 a a10 anys) i en el treball de valors, especialment, el treball per la igualtat i la no discrimació. A més a més, es compta amb el suport de l'escola, present al barri de la Sagrada Família des de fa més de 100 anys. Escola implicada en projectes com: Escoles amb Cor (Càritas), Escola Nova 21, Escola Verda, Aprenentatge i Servei etc.

Pel rodatge i producció del documental comptem amb un equip de professionals, amb una extensa trajectòria, que col·laboren amb el projecte. L’Olvido Coloma i l’Adrià Guardiola dirigeixen conjuntament aquesta peça documental produïda per InGirum. Tots dos treballen en cinema i audiovisuals.

L’Olvido Coloma ha format part de la productora "Conjunto Vácio" des de 2010 fins a 2015 i ha participat en diferents projectes, especialment relacionats amb el món de la música. Actualment, desenvolupa la seva carrera com a freelance, centrada en la direcció artística, tot participat en diversos llargs, curtmetratges, videoclips i direcció artística de diferents festivals i esdeveniments.

L’Adrià Guardiola va acabar els seus estudis a l’ESCAC, Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya, el 2015. Des d’aleshores ha participat en diversos projectes com a realitzador (Marisqueiro, King Mob artefact, Davis Bisbal live tour visuals 2017, etc) i ha estat director de fotografia (Ringo, Show Business, La perspectiva de gènere a les entitats, etc).

www.olvidocoloma.es
www.adriaguardiola.com

img-981.jpg unnamed-28.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.