Arribo al cel i a la terra des de la meva cadira

Filed on 25 / 11 / 2013
Closed
Received
£ 1,332
Minimum
£ 7,122
Optimum
£ 10,156
36 Co-financiers
 • Contributing £ 4

  Agraïment a la web

  Formaràs part de la història de Can Tusell ;)

  > 04 Co-financiers
 • Contributing £ 13

  Obsequis de Prodis

  Rebràs uns regalets sorpresa (punt de llibre, adhesiu i postal) amb la marca Prodis

  • Agraïment a la web
  > 02 Co-financiers
 • Contributing £ 21

  Descompte a l’entrada del IX Concert de Prodis

  Volem compartir amb tu el concert que anualment organitza Prodis, pel que tindràs un descompte de 2€ en l'entrada + Obsequis de Prodis + Agraïment a la web

  > 01 Co-financiers
 • Contributing £ 29

  Foto divertida de les persones vivint a Can Tusell

  Així podràs conèixer les persones que viuran en aquest pis màgic!

  • Descompte entrada al IX Concert de Prodis
  • Obsequis de Prodis
  • Agraïment a la web
  > 03 Co-financiers
 • Contributing £ 42

  Visita al Barcelona Supercomputing Center de la UPC

  La UPC està plena de savis i sàvies amb instal·lacions màgiques com el supercomputador Mare Nostrum que està a dins d'una capella (www.bsc.es). El vols veure? + Descompte entrada + Foto divertida + Obsequis Prodis + Agraïment a la web

  > 07 Co-financiers
 • Contributing £ 84

  Taller d’accessibilitat i domòtica

  Els nostres "savis i sàvies" et faran un taller sobre accessibilitat i domòtica aplicada a l'habitatge. Vols aprendre? (a instal·lacions de la UPC o per videoconferència) + Visita al Barcelona Supercomputing Center + Descompte entrada + Obsequis Prodis + Foto divertida + Agraïment a la web

  > 01 Co-financiers
 • Contributing £ 169

  Nits estrellades a Can Tusell

  Podràs trepitjar in situ Can Tusell, compartir una estona amb les persones amb discapacitat que viuen allà durant una activitat de visualització d'estels + Taller d'accessibilitat i domòtica + Visita al Barcelona Supercomputing Center + Descompte entrada + Obsequis Prodis + Foto divertida + Agraïment a la web

  > 01 Co-financiers
 • Contributing £ 421

  Visita a Prodis

  Podràs conèixer les instal·lacions de Prodis i la seva gent + Nits estrellades a Can Tusell + Taller d'accessibilitat i domòtica + Visita al Barcelona Supercomputing Center + Descompte entrada + Foto divertida + Agraïment a la web

  > 00 Co-financiers
 • Contributing £ 843

  Patrocini

  A banda de conèixer tota la Fundació Prodis i compartir un piscolabis amb el seu personal, la teva empresa o institució apareixerà com patrocinadora al projecte (a l'edifici i la web)

  > 00 Co-financiers

About this project

Can Tusell, llar adaptada per a persones amb discapacitat a Terrassa

Needs Material Minimum Optimum
Adquisició del material tècnic astronomia
Es necessitarà comprar un telescopi amb motor, una càmara CCD, un ordinador digital de control i una electrònica per fer d’interfície home-màquina. També es necessitarà habilitar una coberta a la terrassa per protegir el telescopi quan no es realitzin mesures.
£ 6,616
Adquisició de material jardineria
Es necessitarà adquirir taules de cultiu i sistemes automàtics de reg en la terrassa de Can Tusell.
£ 1,601
Millora equipament tècnic
Es dedicarien aquests diners a millorar el material tècnic adquirit en la primera ronda ampliant opcions d'ús o actualitzacions complementàries.
£ 759
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Desplaçaments i dietes equip de recerca
Es necessitaran realitzar desplaçaments des de Barcelona, seu de la UPC a Can Tusell, a Terrassa per treballar in situ en la domotització de l'activitat d'astronomia.
£ 253
Desplaçaments i dietes equip de recerca
Estarien dedicades al treball in situ relacionat amb la posada en marxa del sistema domotitzat de jardineria.
£ 169
Needs Task Minimum Optimum
Enviament i material fungible necessari per realitzar les recompenses individuals
Per finançar els enviaments postals i l'adquisició del material fungible necessari per realitzar les recompenses individuals.
£ 253
Comunicació i difusió
Per realitzar activitats de comunicació i difusió del projecte per part de Prodis i per part de la UPC com assistència a fires, congressos, conferències, etc.
£ 295
Enviament i material fungible necessari per realitzar les recompenses individuals
Per finançar els enviaments postals i l'adquisició del material fungible necessari per realitzar les recompenses individuals.
£ 211
Total £ 7,122 £ 10,156
Necessary
Supplemental

General information

Sóc el Pau, un jove amb paràlisi cerebral i visc a Terrassa amb el suport de la Fundació PRODIS. Vaig en cadira de rodes i necessito ajuda per fer moltes coses del dia a dia però això no em treu les ganes que tinc de descobrir coses noves per mi mateix.

Espero que aviat pugui traslladar-me a conviure amb altres companys i companyes a una llar que serà molt especial, Can Tusell.

Allà podré fer moltes coses sol perquè serà un pis amb superpoders... Fins i tot podré veure els estels i cuidar el meu jardí des de la meva cadira!

Main features and goals of the crowdfunding campaign

La Fundació Prodis (www.prodis.cat) és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, destinada a l’assistència i la promoció integral de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral, legalment reconegudes, centrada prioritàriament a Terrassa i la seva comarca natural. El seu objectiu són les persones i la seva qualitat de vida i això significa ajudar a maximitzar les seves potencialitats.

Actualment, Prodis necessita reformar i equipar un habitatge tutelat, Can Tusell, per a la convivència de 12 persones amb discapacitat intel·lectual de diferents graus i paràlisi cerebral perquè hi puguin viure amb la major autonomia, qualitat de vida i seguretat possible. El Pau i la resta de companys i companyes del pis necessitaran el suport d'altres persones per realitzar moltes activitats de la vida diària i l'objectiu d'aquest projecte és aportar solucions, a través del disseny i la tecnologia, perquè puguin ser el màxim d'independents.

Can Tusell està localitzat al barri del mateix nom que hi ha a Terrassa, concretament al carrer Roig i Ventura i és una planta baixa amb accés a una terrassa interior molt gran i una zona enjardinada.

Amb aquesta campanya el que volem aconseguir és que, a Can Tusell, el Pau i els seus companys i companyes també puguin divertir-se. Totes les persones tenim espais i activitats d'oci a les nostres vides i les persones amb discapacitat també han de tenir-les. Per això, mentre estiguin a casa seva tindran l'opció d'estar connectats a la natura i gaudir de les zones exteriors de l'habitatge. Volem que transcendeixin les seves limitacions funcionals i puguin estar a prop del cel i de la terra. Per això hem triat aquestes dues activitats: observar els estels i cuidar el seu propi hort o jardí. El cel i la terra al seu abast, des de la seva cadira.

Això significa que caldrà dissenyar un entorn accessible i un sistema domòtic que puguin accionar i controlar ells mateixos tenint en compte les seves capacitats motrius i cognitives. Per això necessitem el suport d'aquesta campanya.

goteo-proposta-can-tussell.jpg

Why this is important

Aquest projecte va dirigit principalment a les 12 persones amb discapacitat candidates per conviure a l'habitatge tutelat, Can Tusell, gestionat per la Fundació Prodis a Terrassa.

La seva edat està compresa entre els 40 i els 60 anys i és un grup heterogeni en quant al tipus de limitacions que cal resoldre. Deu d'aquestes persones tenen dèficits mentals en diferents graus (sever, mitjà i lleuger) però una bona capacitat motriu i comunicativa. Una altra persona té paràlisi cerebral amb limitacions motrius i comunicatives severes. Una altra persona té malaltia mental i una altra una limitació visual afegida important. Totes elles necessiten ajuda o supervisió en la realització de les activitats de la vida diària.

El repte de Can Tusell és ajuntar a persones que necessiten coses diferents per superar les seves limitacions però que comparteixen un mateix esperit o estat vital. En el sector de la discapacitat és habitual institucionalitzar a les persones tenint en compte només aquestes limitacions funcionals sovint per qüestions d'eficiència organitzativa i econòmica. Fundació Prodis vol agrupar aquestes persones a Can Tusell perquè poden compartir experiències, aspiracions i il·lusions ja que totes comparteixen un mateix estat vital independentment del tipus de barreres que s'hagin de superar en la seva convivència. Barreres que poden ser físiques respecte a l'arquitectura, tecnològiques respecte a l'equipament i barreres socials i de conducta.

És un major esforç material però que revertirà en crear un entorn social i humà més ric.

Prodis també busca una integració a la comunitat de les persones que atén i per això els seus habitatges són petits facilitant una millor convivència amb les comunitats de veïns i barris. Amb aquesta idea aquest projecte també vol ser un reclam per apropar els veïns a Can Tusell. L'observació d'estels i l'estada al jardí seran activitats obertes per poder interactuar amb altres persones sense discapacitat. Per tant, aquest projecte també està dirigit a tota la ciutadania.

dsc04119-web.jpg usuaris-jaume-jornet-alegres-.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

L’objectiu principal és desenvolupar una estratègia arquitectònica i tecnològica que pugui ser aplicada a Can Tusell, una llar tutelada real que permetrà la inclusió de persones amb diferents graus i tipus de discapacitat per assegurar un model de vida independent i autònoma.

Per això, Can Tusell s’ha de dissenyar respectant els criteris de disseny universal i accessibilitat i ha de ser equipat amb sistemes domòtics que es puguin controlar amb un únic sistema generalista d’interfície home-màquina que permeti entrades multimodal adaptades a les habilitats cognitives i motrius de cada persona. El sistema domòtic ha de permetre també la realització d'activitats d'oci, com seran l'observació d'estels i el treball en un horta/jardí propi.

A curt termini l’objectiu final és dotar de la màxima autonomia i seguretat a aquestes persones amb discapacitat a través de la tecnologia perquè puguin viure, aprendre i gaudir a Can Tusell.

A llarg termini, l'objectiu és fer evolucionar el model actual d'atenció a les persones amb discapacitat cap a un model més integrador.

En definitiva aquest projecte vol aportar el coneixement i la tecnologia necessària perquè Can Tusell sigui exemplificador com a: model de vida independent de persones amb diferents tipus de discapacitats, model integrat a la comunitat i a la ciutat i finalment, model en l’atenció centrada en l'estat vital de les persones amb discapacitat i no en les seves necessitats funcionals.

dsc01073-web.jpg

Team and experience

L’equip d’aquest projecte està format per personal de la UPC i personal de la Fundació Prodis.
Fundació Prodis i les persones a les quals atén, són els beneficiaris del projecte i la UPC realitza les tasques de recerca i desenvolupament tecnològic per satisfer les necessitats de la Fundació Prodis.

L'equip multidisciplinari de la UPC està format per unes 10 persones de diferents unitats de la universitat, personal d'administració i professorat. Per una banda personal de la Càtedra d’Accessibilitat (www.catac.upc.edu) i per l'altra els grups de recerca Instrumentació, Sensors i Interfícies (www.isi.upc.edu), Grup Interdisciplinar de Ciència i Tecnologia a l'Edificació (gicited.upc.edu) i Art, Estètica i Antropologia de l´Espai (eprints.upc.edu/producciocientifica/grup/176399).

La Càtedra d'Accessibilitat coordinarà tot el projecte i serà la unitat de gestió i administració que li donarà suport. Les tasques de recerca i desenvolupament seran realitzades pel professorat adscrit a aquests grups de recerca. Fundació Prodis aportarà les necessitats reals dels usuaris i tot el seu coneixement dins l'àmbit social.

dsc04113.jpg img-2776-baixa_3.jpg

Social commitment