La Maranya més sostenible

Header image
Watch video
Finished 23 / 05 / 2019
Accomplished!
Received
£ 2,839
Minimum
£ 1,406
Optimum
£ 3,887
45 Co-financiers
 • Contributing £ 9

  Moltes gràcies!

  T'enduus una samarreta superxula d'una de les entitats del local i pots vindre a carregar el mòbil amb la nostra energia neta sempre que vulgues!

  La samarreta la podràs arreplegar al nostre local, si arribem a aconseguir el projecte, us direm els horaris per a quadrar el que millor us vinga!

  > 01 Co-financiers
 • Contributing £ 17

  Una ajuda molt important!

  El teu nom estarà en el nou mur de la Maranya amb totes les persones que col·laboreu en el projecte! I una samarreta serà teua, la podràs arreplegar al local i fer-te una foto en el super mur d'agraïments.

  > 13 Co-financiers
 • Contributing £ 51

  Eres un sol!

  Amb la teua ajuda el local estarà més calentet, així que et regalarem un coll de llana fet a mà "Made in Maranya", nosaltres ja no ho necessitarem, podràs a passar a per ell al local en l'horari que us direm més endavant!!
  I per suposat que el teu nom va al mur dels agraïments!

  > 09 Co-financiers
 • Contributing £ 68

  Gràcies per confiar en nosaltres!

  Gràcies per la teua confiança, arriba la recompensa acumulativa: t'enduràs una samarreta, el teu nom estarà al nostre mur i tindràs un coll de llana fet a mà! Tot t'estarà espererant al local!

  > 07 Co-financiers
 • Contributing £ 85

  T'estimem

  La Maranya serem productors d'energia neta, i t'enduràs un publireportatge sobre la teua col·laboració. Parlarem amb tu per a fer-lo de la manera més fàcil. El teu nom anirà al mur i podràs gaudir d'un bo de 3 hores de solet al terrat de Maranya al costat de la nova instal·lació de plaques solars.

  > 07 Co-financiers
 • Contributing £ 128

  Ohhhhh!!

  Moltíssimes gràcies, amb la teua ajuda tenim més fàcil aconseguir l'objectiu, així que el teu nom al mur i et regalem un pegat de la Maranya, perquè pugues personalitzar la teua peça de roba preferida, podràs passar a per ell els dies que et direm més endavant. A banda t'has guanyat un publireportatge sencer per a tu.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing £ 170

  Mil gràcies!

  Estem encantades amb tu! Arriba la recompensa formativa, t'has guanyat un dels cursos de formació que s'organitzen des del centre per a tu o per a la persona que tu tries. El teu nom anirà al mur i tindràs un dels "Claus de plata" edició limitada maranyera, per arreplegar-les hauràs de passar pel local els dies de recollida de recompenses.

  > 03 Co-financiers
 • Contributing £ 256

  Mecenes nivell sensei!!!

  Acabes d'apadrinar una de les plaques solars del local que portarà el teu nom, i passaràs a formar part del nostre mur d'agraïments. Gràcies per l'ajuda, tenim ganes de conéixer-te així que t'invitem a un sopar al local amb les persones activistes del projecte i et dedicarem un publireportatge en xarxes.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing £ 426

  Et posem un monument!

  I el teu nom estarà en el quadre de l'inversor i en el nostre mur. Et farem un publireportatge en xarxes perquè la teua col·laboració siga coneguda per tothom i t'has guanyat el "Clau d'or" edició limitada que t'espera en el local per a que l'arreplegues.

  > 00 Co-financiers

About this project

Plaques solars per a tindre un local més acollidor

Needs Material Minimum Optimum
Ancoratges metàl·lics per a les plaques
Sistema metàl·lic que s'instal·la sobre viga i serveix d'ancoratge per a les plaques solars
£ 256
Recompenses
Despeses de les samarretes, el disseny i impressió del mur d'agraïments, el material per a fer els colls de llana, els parxes, les claus i tot el necessari per a fer possible les recompenses.
£ 256
Materials per a restaurar el teulat
Taulons de fusta, impermeabilització, ciment i altres per a la preparació del teulat i la prevenció d'entrades d'aigua
£ 384
Radiadors resistius
Elements de calefacció amb funcionament per resistència
£ 597
Needs Task Minimum Optimum
Taxes municipals
Impost del permís d'obra
£ 85
Comissions
Despeses de les comissions
£ 213
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Placa solar d'aire
Placa solar que escalfa aire i l'injecta dins de l'estança per aclimatar i retirar humitat
£ 597
7 Plaques fotovoltaiques restants
Les plaques que falten per a completar la instal·lació
£ 1,074
Inversor
Inversor
£ 426
Total £ 1,406 £ 3,887
Necessary
Supplemental

General information

Amb tot el moviment de persones que tenim al Centre de Cultura i Joventut La Maranya actualment, és imprescindible disposar d'un sistema de calefacció a l'hivern, i de climatització a l'estiu ,que faça l'experiència dels participants una mica més agradable.
El Centre és una casa vella, amb dues plantes. Era un antic molí de cereals i d'oli. La humitat és important, i tot i que ventilem sovint i tenim estufes de butà (molt contaminant), és inevitable escoltar a tothom dir de tant en tant uffffff quin fred que fa ací! o veure gent treballant amb la jaqueta posada.
Hem pensat que la despesa energètica d'aclimatar l'espai està per damunt de les nostres possibilitats econòmiques, i a més, és molt contaminant, per la gran emissió de CO2 que suposaria posar estufes convencionals. Per això hem decidit que és millor instalar plaques solars i utilitzar una energia neta!
Per això anem a alçar el teulat d'una de les cases, que medeix uns 30 metres quadrats, per a incorporar els ancoratges on es subjectaran més tard les plaques fotovoltaiques.
Si tot va bé, un cop ho deixem tot enllestit, instal·larem les plaques solars que puguem finançar (un màxim de 10) i hi posarem també un col·lector solar d'aire, que utilitzarem per a extraure dels despatxos la humitat i baixar la sensació tèrmica de fredor a la casa.
Per últim, instal·larem 3 radiadors de resistència amb els que esperem donar temperatura suficient a totes les estances.

Tot això amb la vostra ajuda, clar!

Main features and goals of the crowdfunding campaign

 • Som un Centre dirigit a la manera europea de la subsidiarietat: una xarxa d'entitats juvenils i prestadores de serveis que gestionem conjuntament un Centre Cultural al municipi de Benicàssim. Ciutadania que gestiona directament els serveis públics i comunitaris.

 • El nostre ajuntament, Benicàssim, encara no enten molt bé el que fem, i només recolza tímidament algunes activitats puntuals. Que li hem de fer, és un ajuntament antiquat... poc a poc!

 • El CCJ La Maranya duu 7 anys en marxa i alberga infinitat d'activitat sociocultural.

Amb aquest projectes es preten:

 1. Tindre una casa més acollidora, a temperatura adequada, amb radiadors i plaques d'aire calent.
 2. Baixar la nostra pedaja ecològica: Ara ja consumim electricitat de SOM ENERGIA! el següent pas és produir nosaltres per a ser més AUTOSUFICIENTS.
 3. Reparar petits desperfectes i goteres del teulat: "ja que hi som", un cop alçat el teulat, millorarem la impermeabilització.
1-502.jpg 1-504.jpg

Why this is important

Sabem que eres una persona compromesa. De vegades destines temps, altres destines diners, sempre a les causes que més ho mereixen.
També sabem que reconeixeràs en nosaltres un projecte que millora el sistema de valors de la gent jove.
Tu ho saps, nosaltres també, projectes com el nostre, d'oci educatiu amb joves i adolescents, són

L'ANTÍDOT

a tot el que està passant a Espanya i a Europa.

Si volem millorar les coses, hem de pensar en les properes generacions, les que ara estan formant-se.

Si eres jove i vols moure't per canviar les coses.
Si eres mare/pare i et preocupa que els teus fills i filles tinguen la major part d'oferta possible i de qualitat educativa.
Si eres educador/a, monitor/a, animador/a, professional de la joventut, i saps del que estem parlant.
Si eres jubilat/da i penses que la joventut no està perduda.
Si no necessites més explicacions...

Ajuda'ns a que dur endavant aquest projecte!

7-57.jpg 8-43.jpg 9-45.jpg

Team and experience

El Centre va ser reformat integrament per persones voluntàries, un equip de 23 persones que van treballar durant 2 anys fins tindre enllestit l'espai i aconseguir la llicència d'activitat municipal. Podeu veure el procés ací.
Tenim experiència ja sobre teulats, i sobre instal·lació elèctrica. L'actual instal·lació la vam fer nosaltres amb ajuda d'un equip d'electricistes que ens va supervisar i tramitar el butlletí.

L'equip actual som 8 persones amb experiència en diferents rams de la construcció i instal·lacions-manteniment, Jose, Armand, Víctor, Noel, Mireia, Josevi, Alba i Virginia, amb moltes ganes i il·lusió que estarem durant 20 dies combinant vacances i caps de setmana per poder dur endavant tota la feina!

El projecte també compta amb el suport d'una comunitat al voltant, 124 persones associades al projecte de la Maranya amb unes 700 persones beneficiàries indirectes de les iniciatives que ocorren al local.

2-62.png 4-28.png 5-27.png 6-76.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Affordable and Clean Energy

  Energy is central to nearly every major challenge and opportunity.

 • Industry, Innovation and Infrastructure

  Investments in infrastructure are crucial to achieving sustainable development.

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.