La Xauxa Xica es mou i creix: necessitem la teva ajuda!

Finished 25 / 08 / 2013
Funded!
Received
€ 4.450
Minimum
€ 3.212
Optimum
€ 4.288
69 Co-financiers

Contributing € 10

Amics/Amigues de la Xauxa

Seràs un Amic o Amiga de la Xauxa Xica, comptaràs amb tot els nostre agraïment i crearem un llistat d’amics de la Xauxa a la pàgina web on hi constarà el teu nom

> 21 Co-financiers

Contributing € 35

Reportatge, marcapàgines i descompte

Al finalitzar les obres, t’enviarem un reportatge fotogràfic i/o audiovisual de la feina feta i del resultat + Un marcapàgines de la Xauxa + També et farem un descompte del 50% en una de les activitats de Vincles planificades pel curs 2013-2014 (Tallers, Xerrades, etc.) de les quals et mantindrem informat + El teu nom al llistat d'agraïments del nostre web

> 05 Co-financiers

Contributing € 50

Visita'ns

Al finalitzar les obres, t’enviarem un reportatge fotogràfic i/o audiovisual de la feina feta i del resultat + Un marcapàgines de la Xauxa + Et convidarem a visitar l’espai quan estigui a punt + També et farem un descompte del 50% en una de les activitats de Vincles planificades pel curs 2013-2014 (Tallers, Xerrades, etc.) de les quals et mantindrem informat + El teu nom al llistat d'agraïments del nostre web

> 14 Co-financiers

Contributing € 100

Tassa i dinar

Tindràs una tassa amb el nostre fantàstic logo de la Xauxa + Et convidarem a un dinar d’inauguració amb totes les famílies de la Xauxa + Al finalitzar les obres, t’enviarem un reportatge fotogràfic i/o audiovisual de la feina feta i del resultat + Un marcapàgines de la Xauxa + Et convidarem a visitar l’espai quan estigui a punt + També et farem un descompte del 50% en una de les activitats de Vincles planificades pel curs 2013-2014 (Tallers, Xerrades, etc.) de les quals et mantindrem informat + El teu nom al llistat d'agraïments del nostre web

> 10 Co-financiers

About this project

La Xauxa Xica canvia d’espai i necessitem la col·laboració de tots els nostres amics per adaptar-lo: ajuda’ns amb tan sols 10 euros!
Needs Material Minimum Optimum
Partida aigua
Renovació de tots els tubs de polietilè per a la conducció d'aigua freda i calenta, instal·lació de vàter gran i petit, piques lavabo, menjador i cuina i aixetes interior i jardí
€ 430
Partida desaigües
Suministre i instal·lació de desaigües amb tub de PVC: lavabo, cuina i pica menjador
€ 175
Partida elèctrica
Renovació de tots els tubs i conductors, instal·lació d'endolls i interruptors i instal·lació de punts de llum
€ 575
Partida tancaments
Reparació de tancaments existents i adeqüació dels tancaments a la normativa vigent
€ 600
Permisos i legalització
Permisos oficials
€ 150
Partida pintura
Material per pintura interior i exterior de parets i façanes
€ 700
Partida Mobiliari
Prestatgeries materials, raspatlleres zona psicomotricitat, material amortiment zona psicomotricitat, nevera, penjadors, llums, catifes, butaques petites, etc.
€ 1.076
Needs Task Minimum Optimum
Partida paleta
Ajuda a la instal·lació d'aigua, desaigües, retirada banyera i apertura per finestra interior lavabo
€ 582
Total € 3.212 € 4.288
Necessary
Supplemental

General information

La Xauxa Xica ha de canviar d’ubicació: degut a les dificultats que tenim a complir els requeriments administratius que ens demana l’ajuntament per la llicència d’activitat i per poder seguir creixent com a projecte, al setembre hem de començar les nostres activitats en un emplaçament nou, per molt que ens agradi la Xauxa actual i tan agraïts que estem a tot el que hi han viscut els nostres petits i també nosaltres.

La Xauxa Xica és un projecte de l'Associació de Criança Vincles, un espai diferent i engrescador on es realitzen diverses activitats: un espai d'acompanyament diari per a infants de dos a sis anys, un espai de criança per a famílies amb nadons i un espai de joc per a famílies amb nens a partir de l'any.

Afortunadament, hem trobat el lloc ideal cedit generosament per una de les famílies de la Xauxa, una caseta preciosa amb un bon pati a Molins de Rei que ens donarà molt de joc pels propers anys, i ara toca fer-hi feina!

Hem de buidar-la, netejar, pintar, arreglar lavabo i cuina, refer les instal•lacions elèctriques i d’aigua, revisar les portes i finestres i pintar parets i moblar-la, i al jardí desbrossar i netejar i preparar el nou sorral i les noves activitats d’exteriors.

Ja sabeu que comptem amb bones idees, amb pares i mares manetes i amb molta energia i amor per transformar espais (ja vau veure en què vam convertir l’espai de la Mola!) però necessitem un cop de mà per fer la inversió en materials, ja que l’any passat vam fer un gran esforç econòmic per arrencar la Xauxa Xica i no estem en condicions de tornar a fer-lo tan aviat.

Us demanem la vostra col•laboració amb una petita donació que per a nosaltres suposarà una gran diferència: 10, 35, 50 o 100 euros, ben invertits en un espai a Molins de Rei que acull moltes activitats familiars: l’Espai d’Acompanyament, l’Espai de Joc i els espais pel Grup de Criança de la Xauxa i les xerrades, tallers o altres activitats de Vincles, la nostra associació de Criança.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Rehabilitació de la finca ubicada al c/Puigcerdà cantonada amb c/Torras i Bages de Molins de Rei per adeqüar-la a les activitats de la Xauxa Xica, Espai d’Acompanyament per a Infants.

Tasques principals:

Interior casa: buidat, neteja, pintura de parets interiors i façanes, adaptació del lavabo actual pels petits, reforma de la cuina, reparació de la instal•lació elèctrica, reparació de la instal•lació d’aigua, revisió dels tancaments (portes i finestres).

Exterior: desbrossat i neteja del jardí, retirada de la palmera seca, tancaments (escales), preparació del sorral i dels desnivells.

Equipaments: fabricació i/o compra de mobiliari i equipament (prestatgeries, espatlleres per la zona de psicomotricitat, catifes, llums, nevera, etc.) i trasllat de tots els materials de la Xauxa i decoració dels espais.

El resultat serà una flamant Xauxa Xica nova pels nostres petits, amb l’aula de concentració Montessori, una zona de psicomotricitat, diversos espais de joc simbòlic, un espai d’art, una aula pels més petits i, a l’exterior, el pati, l’hort, el sorral i els jocs d’exteriors... tot allò que creiem que necessiten per a desenvolupar el projecte pedagògic de la Xauxa Xica: un espai educatiu basat en la Pedagogia Activa, els Materials Montessori i el contacte amb la natura. L’objectiu és que els nens i nenes, dels dos a sis anys, desenvolupin els seus potencials d’una manera no directiva, al seu ritme, acompanyats respectuosament pels adults de referència, ja sigui l’educadora o els propis pares i mares, fent conquestes diàries, guanyant en autonomia, amb una comprensió autèntica del món, adquirint habilitats, coneixements, capacitats, sensibilitat, tot allò que els faci unes personetes íntegres i riques en totes les vessants humanes per desenvolupar-se ells i construir un món millor des d’una criança diferent...

1-44-r.jpg

Why this is important

La nostra motivació per desenvolupar el projecte de la Xauxa Xica ha estat el convenciment que:

• Els sis primers anys de vida són el període de desenvolupament més important d’un infant i mereixen tot el temps, dedicació, atenció, cura i amor possibles.

• Durant aquest temps, la família ha de ser el primer referent educatiu i emocional de l’infant, però un projecte educatiu compartit unes hores al dia els hi proveeix un entorn social i cultural estimulant i divers per enriquir-se i formar-se.

• L’educació ha de ser integral (intel•ligències cognitives, físiques, emocionals, expressives, socials, espirituals, etc.)

• L’aprenentatge ha d’estar basat en la presentació de propostes als infants (ambients, materials i activitats), amb respecte a les necessitats i ritmes de cada nen. A través de la lliure elecció de les activitats, cada nen ajusta les seves necessitats de desenvolupament del moment i treu el major potencial de sí mateix, alhora que guanya en autonomia, autoconfiança i autoregulació.

• El paper de l’adult és el de l’observació sensible, amb empatia, per facilitar les propostes i les mínimes instruccions requerides a l’infant perquè ell pugui treballar de manera autònoma.

• La reunió d’infants de diferents edats és un entorn natural on els petits aprenen dels més grans i aquests desenvolupen un sentit de la responsabilitat i la cura cap als més petits, en un ambient cooperatiu i enriquidor per a tots.

Els beneficiaris són tots els infants i les famílies que comparteixen aquests valors de criança. En aquests moments participen regularment de les diferents activitats de la Xauxa –Espai d’Acompanyament, Espai de Joc, Grup de Criança i activitats de Vincles– unes 30 famílies i aspirem a fer arribar aquest projecte a tothom qui vulgui sumar-s’hi.

el-cobert-abans-i-arar.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

Crear un espai fantàstic per desenvolupar les activitats de la Xauxa Xica en una caseta cedida i meravellosa, amb un pati que té moltíssimes possibilitats i uns espais interiors que ens permeten consolidar i fer crèixer aquest projecte a mig termini.

el-pati-abans-i-arar.jpg

Team and experience

L’equip de la Xauxa té experiència provada i sobrada pel projecte! Les famílies participants ja vam rehabilitar i adaptar l’espai actual, vam desenvolupar el projecte pedagògic, vam sumar suports i famílies, vam trobar una acompanyant fantàstica pels nostres menuts i durant un any hem gaudit del funcionament de l’espai i hem vist com els nostres petits creixien i es desenvolupaven acompanyant-los de ben aprop en el procés i creixent nosaltres també en aquest viatge.
Aquest any encara som més famílies, més unides i convençudes, i entre tots comptem amb visionaris, encarregats d’obres, electricistes, manetes, fusters, interioristes, pintors, optimistes, gestors que toquen de peus a terra, i amb molta mà d’obra voluntariosa i eficaç. La tasca és molt més senzilla del que era l’any passat i som més persones construint una bona pinya, ben heterogènia i rica en experiències i bagatges.

Social commitment