Construcció del nou espai de l'Escola Arcàdia

Header image
Watch video
Finished 26 / 06 / 2021
Funded!
Received
$ 2,286
Minimum
$ 1,969
Optimum
$ 3,985
36 Co-financiers
 • Contributing $ 11

  Moltes gràcies!

  Gràcies a la teva aportació aquest projecte s'apropa més a fer-se real. Com a part d'aquest, set inclourà en la part d'agraïments de la nostra pàgina web.

  > 05 Co-financiers
 • Contributing $ 27

  Moltes gràcies + visita!

  Gràcies a la teva aportació aquest projecte s'apropa més a fer-se real. Com a part d'aquest, set inclourà en la part d'agraïments de la nostra pàgina web.
  A més et convidem a venir a visitar el projecte en persona.

  > 07 Co-financiers
 • Contributing $ 54

  Moltes gràcies + visita + postal!

  Gràcies a la teva aportació aquest projecte s'apropa més a fer-se real. Com a part d'aquest, set inclourà en la part d'agraïments de la nostra pàgina web.
  A més de la visita al nostre projecte, rebras una postal edició limitada de l'equip aquell mateix dia.

  > 06 Co-financiers
 • Contributing $ 81

  Moltes gràcies + visita + postal + bossa de tela!

  Gràcies a la teva aportació aquest projecte s'apropa més a fer-se real. Com a part d'aquest, set inclourà en la part d'agraïments de la nostra pàgina web.
  A la visita al projecte en persona, a més de la postal edició limitada de l'equip rebràs una bossa de tela dissenyada per l'equip.

  > 10 Co-financiers
 • Contributing $ 161

  Taller de autoconstrucció

  Gràcies a la teva aportació aquest projecte s'apropa més a fer-se real. Com a part d'aquest, set inclourà en la part d'agraïments de la nostra pàgina web.
  A més de la visita del projecte en persona, la postal edició limitada de l'equip i la bossa de tela dissenyada per l'equip, podràs assisitir a un taller de autoconstrucció per dur a terme els teus pròpis projectes.

  > 03 Co-financiers

About this project

Construció i adaptació del nou espai de l'Escola Arcàdia per l'equip d'estudiants d'arquitectura MUT.

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Farmaciola / Medicaments
En tota obra de construcció és imprescindible tenir en compte la seguretat de la gent que hi participa, tot l'equip ja ha passat un curs de Seguretat i Salut i ja té els seus propis EPIs. Tot hi així és imrescindible tenir una bona farmaciola abans de començar l'obra.
$ 54
Gestió residus
Tota construcció genera una certa quantitat de residus en el seu procés, aquest no poden ser ignorats de cap de les maneres. Per aquest motiu és imprescindible comptar amb aquest cost des de l'inici.
$ 194
Eines diverses
Per al correcte desenvolupament del projecte seria necessari disposar d'eines de les quals ara mateix no disposem. Aquestes per una part ens facilitarien el treball i per l'altre minimitzarien els riscos durant l'execució.
$ 484
Needs Material Minimum Optimum
Material de ferreteria (claus, cargols, esquadres metàliques, anelles...)
Aquest grup de material és imprescindible per a l'execució de l'obra. Ja que la majoria de sistemes constructius que es plantegen són en sec.
$ 430
Llistons i taulells de fusta
Els elements de fusta anomenats en aquest cost correspondrien als necessaris per generar l'estructura tant de l'ampliació, els altells interiors com el nou mobiliari que es planteja.
$ 807
Elements de tractament de la fusta
Som conscients del poc pressupost de què disposem en el projecte, per aquest motiu molta energia s'està invertint en la recerca i reciclatge de material de construcció en desús. Aquest reciclatge porta implícit el tractament del material per evitar possibles problemes.
$ 215
Fontaneria i electricitat
Aquest cost és essencial per permetre'ns assegurar que l'espai és habitable per l'escola, i el pot utilitzar en bones condicions.
$ 269
Sacs de morter
Per garantir l'acabat que l'equip desitja per al futur de l'escola, és important ser capaços d'arreglar els desperfectes causats per l'aigua i el temps en la construcció existent.
$ 43
Pintura
Per garantir l'acabat que l'equip desitja per al futur de l'escola, és important ser capaços d'arreglar els desperfectes causats per l'aigua i el temps en la construcció existent.
$ 81
Filtres
Per aconseguir l'atmosfera projectada per l'equip en cada un dels diferents espais de l'escola, seria imprescindibles comptar amb un seguit de materials com policarbonats, tèxtils i persianes de fusta entre d'altres, per a les particions interiors i exteriors.
$ 914
Llistons i taulells de fusta
Per a la correcta col·locació dels filtres anomenats seria necessari comptar amb aquest cost addicional.
$ 323
Needs Task Minimum Optimum
Transport de material
Pel ràpid i fàcil desenvolupament del projecte seria necessari aquest cost.
$ 172
Total $ 1,969 $ 3,985
Necessary
Supplemental

General information

La col·laboració del grup d'estudiants MUT i l'escola Arcàdia està donant peu a un projecte de rehabilitació i adaptació d'una antiga masia per millorar el funcionament de l'escola.

Per posar una mica en context:
Arcàdia és una escola de metodologia lliure construïda com una associació, situada a Can Batlló. És de nova creació i actualment treballa amb infants de 0 a 3 anys. Es preveu que creixi aviat fins als 45 infants. Actualment, es troba instal·lada a l'antiga masia on vivien els amos de la fàbrica, anomenada Pelleria, que es troba just a l'entrada del recinte, una ubicació potencialment estratègica.

Actualment l'escola Arcàdia està creixent i l'espai se li queda petit per desenvolupar tota la seva activitat, està prevista la construcció d'una nova escola de cara al 2024. Per fer-ho, l'escola es va posar en contacte amb la cooperativa d'arquitectes Lacol, també estretament lligada al col·lectiu de Can Batlló, qui ja va plantejar una primera aproximació de com podria ser en un futur l'escola definitiva.
Mentre aconsegueix els recursos pel projecte final, Arcàdia necessita espais provisionals per infants de 0 a 6 anys per tal de desenvolupar el seu projecte d'escola i seguir creixent.

Lacol es va posar en contacte amb l'equip d'estudiants MUT per dur a terme aquest primer projecte.
Ja hem executat dues actuacions a Can Batlló. La primera, anomenada Territori Menut, enfocada en habilitar un espai exterior segur per infants gestionat comunitariament per Can Batlló, la segona, al esai adjaent al local original, per permetre a l'escola ampliar-se mitjançant una actuació mínima.

La següent actuació és el motiu per què estem aquí i us demanem ajuda, la intenció és fer una actuació d'adaptació i rehabilitació global de tot l'espai que disposem per facilitar el bon funcionament de l'escola en el seu dia a dia i permetre'ls créixer i desenvolupar l'activitat correctament.
L'adaptació d'aquest espai a part de donar cabuda a l'escola Arcàdia, permetrarà encabir fora d'horaris lectius altres associacions i activitats de caràcter social situades en el barri de Sants, que ara mateix no tenen espai.

Si hi esteu disposades, estarem molt agraïdes de comptar amb vosaltres per tirar endavant el projecte totes juntes!

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Una de les característiques principals del projecte és la poca quantitat de recursos de què disposem els dos col·lectius.
L'estratègia seguida fins ara ha consistit a reciclar i transformant materials sobrants o en desús d'altres llocs en els nostres materials de construcció. Permetent-nos així invertir el mínim amb material impossible de reciclar.
Aquesta mateixa estratègia de reciclatge ens permet ser més conscients tant del cost econòmic com ambiental de la nostra intervenció.

Per l'obtenció d'aquest material, el qual no podem reciclar, és el motiu per què estem aquí.
Hem desglossat les diferents partides en el mínim i l'òptim per a dur a terme l'actuació plantejada. **
El
mínim engloba des de les coses més bàsiques i a la vegada les més importants com temes de Seguretat i Salut i gestió de residus, fins als elements imprescindibles per a l'adaptació bàsica de l'espai, com: material de ferreteria, taulers, llistons de fusta i material per a les instal·lacions d'aigua i elèctriques entre d'altres.
Pel que fa a
l'òptim** ens permetria l'obtenció de material addicional, ampliant així l'ambició de l'actuació, i optimitzar aquesta amb noves eines més adequades a l'objectiu que tenim.

img-20201229-122212.jpg 1111111111111111.jpg

Why this is important

MUT és un col·lectiu d’estudiants de l’ETSAV (Escola Tècnica d’Arquitectura del Vallès), pertanyent a la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) que ara mateix ens trobem desenvolupant un projecte dins el recinte de Can Batlló (Barcelona), concretament a l’Escola Arcàdia, amb la col·laboració de la cooperativa d’arquitectes Lacol.

Ens uneix la voluntat de projectar des de la complexitat, saltant a la realitat fora de l’àmbit acadèmic, sempre des del pensament crític amb l’objectiu final d’arribar a construir allò projectat.
Som:

 • 18 estudiants d’Arquitectura.
 • 10 professors i professores col·laboradors de l’ETSAV.
 • Escola autogestionària Arcàdia.
 • Cooperativa d’arquitectes Lacol.
img-20200614-181703.jpg whatsapp-image-2021-04-29-at-22.46.44.jpeg

Team and experience

A la nostra universitat (ETSAV) ja hi ha una tradició de projectes elaborats per estudiants. Alguns exemples són els vinculats amb la competició internacional Solar Decathlon: LOW3, ECO, RESSÒ i TO.
Pel que fa al nostre equip (MUT) ja hem executat dues actuacions a Can Batlló per a l'escola Arcàdia. La primera, anomenada Territori Menut, la qual ha proporcionat a l'escola un espai exterior segur per desenvolupar la seva activitat i la segona, al que anomenem espai de Diables, per permetre a l'escola ampliar-se mitjançant una actuació mínima.
L'equip està format per:

screen-shot-2017-10-24-at-14.35.48.png resso.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Quality Education

  Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.

 • Affordable and Clean Energy

  Energy is central to nearly every major challenge and opportunity.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.