Premi Punt de Vista 2020

Barcelona, España
Finished 15 / 07 / 2019
Funded!
Received
$ 5,047
Minimum
$ 3,618
Optimum
$ 9,647
67 Co-financiers
Contributing $ 12
Contribuent petit

Reconeixement a la nostra plana web

> 08 Co-financiers
Contributing $ 24
Contribuent mitjà

Invitació a una activitat de formació de l'entitat

> 13 Co-financiers
Contributing $ 60
Gran contribuent

Un any associat a l'entitat

> 15 Co-financiers
Contributing $ 96
Contribuent premium

Un any de soci a l'entitat i una caixa de vins

> 02 Co-financiers
Contributing $ 121
Patrocinador petit

Un any de soci a l'entitat i una caixa de productes de degustació

> 11 Co-financiers
Contributing $ 362
Patrocinador major

Reconeixement explícit en l'entrega del premi Point Of View Award 2020 i una caixa de productes de degustació

> 01 Co-financiers

About this project

Acompanyament i ciència en la discapacitat visual
Task Minimum Optimum
Point Of View Award 2020
Aquesta quantitat ens permetrà cobrir les despeses bàsiques associades a la gestió del premi: desplaçament, allotjament...
$ 3,618
Point Of View Award 2020
A partir de la quantitat mínima començarà l'aportació econòmica real al valor del premi, que serà de 25.000$. S'arribarà a aquesta quantitat mitjançant les aportacions a partir de l'umbral mínim i altres formes de mecenatge tradicional
$ 6,030
Total $ 3,618 $ 9,647
Necessary
Supplemental

General information

A través d'aquesta campanya volem cofinançar el premi Point Of View Award que es concedirà el 2020 a l'American Academy of Ophtalmology Congress. Aquest premi de 25.000$ es concedirà al treball de recerca que faci una major aportació a la lluita contra la ceguesa, concretament a l'aportació de solucions per a la recuperació de la visió en persones amb els ulls massivament danyats o quirúrgicament retirats, però amb les capacitats del còrtex visual intactes, com ara trasplantaments oculars o sistemes de visió biònica, entre d'altres.

Creiem que la lluita contra la ceguesa i les pèrdues de visió és un compromís que interpel·la a tota la població, per això creem aquest premi de ciència ciutadana.

Segons estimacions de la ONCE, gairebé 1.000.000 de persones a Espanya pateixen algun tipus de discapacitat visual, 2,14% de la població de l’estat. D’elles, 75.000 són cegues legals (un 0,15%), l’equivalent a la població d’Andorra. A nivell mundial, aquests percentatges es multipliquen aproximadament per 4.

Més d'un 95% de les causes de pèrdua visual són a causa de malfuncionaments, malalties o lesions de l'ull. Tanmateix, la funció visual és una capacitat íntegrament realitzada al cervell, éssent l'ull un complex òrgan que recull i transmet informació. El nostre objectiu és cercar solucions per aquest problema, creiem que cap persona hauria de perdre la llum a casa només perquè no li funcionen les bombetes. El Premi Point Of View serà un primer pas en aquesta direcció, per reforçar aquesta línia d'investigació activa a nivell internacional però en les que no hi ha projectes específics a nivell estatal i domèstic.

Creiem en la ciència com a motor de transformació, volem construïr un món on la ceguesa esdevingui un mal curable. Punt de Vista és una entitat que, partint de la implicació de persones afectades amb pèrdues visuals de diferent nivell i en col·laboració amb professionals del sector, vol esdevenir una plataforma transversal on junts fem realitat aquest bonic projecte.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El PoV Award 2020 servirà per:
  • Potenciar la recerca contra la ceguesa
  • Posicionar el problema de la diversitat funcional visual en el panorama científic
  • Sensibilitzar la ciutadania en el problema
  • Canalitzar el compromís ciutadà en un projecte de recerca transformador

Why this is important

Aquest projecte va dirigit a totes les persones sensibilitzades amb la diversitat funcional visual i vol interpel·lar la ciutadania en aquest projecte de ciència ciutadana.

Team and experience

Punt de Vista és una entitat oberta i integradora que pretén impulsar una plataforma pel suport de les persones afectades amb pèrdues de visió i potenciar la recerca en la lluita contra la ceguesa. Som una entitat oberta a la lliure associació de totes les persones i col·lectius que els importi aquest problema.

Punt de Vista consta d'un equip de voluntaris que realitzen tasques d'acompanyament a persones a qui se'ls diagnostica que no hi tornaran a veure mai més com abans, així com a les famílies i cercles socials propers.

A més comptem amb la col·laboració d'una xarxa de professionals i entitats que participen del projecte i aporten la seva expertesa en el camp.

Social commitment