Ritus de pas

Filed on 05 / 06 / 2014
Closed
Received
€ 530
Minimum
€ 3.950
Optimum
€ 4.250
10 Co-financiers

Contributing € 10

Reconeixement a la nostra web.

Us mencionarem a la nostra pàgina web

> 00 Co-financiers

Contributing € 20

Menció especial i inici de cadena de favors

Us mencionarem a la nostra pàgina web i us farem arribar la Social Coin, una moneda que simbolitza una acció desinteressada amb la que podreu iniciar una cadena de favors.

> 02 Co-financiers

Contributing € 30

Sorteig d'una beca complerta, la navalla "ritus de pas" i el reconeixement a la nostra web

Amb aquesta donació participes en el sorteig d'una beca pels campaments del 13 al 20 de Juliol d'aquest any,

> 05 Co-financiers

Contributing € 80

Un taller de comunicació personalitzat per a pares i fills, la navalla "ritus de pas" i el reconeixement a la nostra web.

Us reunireu durant 1 hora amb un dels nostres psicòlegs especialitzats en joves on us donarà les pautes necessàries per millorar la comunicació dins de la vostra familia

> 00 Co-financiers

Contributing € 120

Participació en una jornada de creixement personal per families, la navalla "ritus de pas" i el reconeixement a la nostra web.

Us invitem a compartir amb nosaltres un taller de 3 hores per a tota la familia on podreu experimentar diferents activitats de creixement personal

> 02 Co-financiers

Contributing € 300

Mentorització 6 mesos, la navalla "ritus de pas" i menció especial a la nosta web

La Mentoria s’associa a un procés informal de transmissió de coneixements i la clau de la mateixa està en la comunicació. Es tracta d’una comunicació verbal a través de xerrades, activitats compartides i trobades personals; un tipus de comunicació pràctica on s’ensenya com afrontar situacions concretes i vivencials. L’important és que l’aprenent aconsegueixi assimilar els conceptes que intenta transmetre el mentor.
Us oferim una trobada d'una hora de durada mensual durant sis mesos amb un dels nostres psicòlegs especialitzats en joves.

> 00 Co-financiers

Contributing € 350

Assistència a les estades, la navalla "ritus depas" i el reconeixment a la nostra web.

L'usuari queda convidat a participar en les nostres estades entre el 13 i el 20 de Juliol.

> 00 Co-financiers

Contributing € 600

Estades i mentorització durant 6 mesos, la navalla "ritus de pas" i el reconeixement especial a la nostra web.

L'usuari queda convidat a participar en les nostres estades entre el 13 i el 20 de Juliol. i posteriorment realitzar una trobada d'una hora de durada mensual durant sis mesos amb un dels nostres psicòlegs especialitzats en joves.

> 00 Co-financiers

About this project

Som un equip de professionals de la salut que organitzem un campament a la natura per adolescents, d'una setmana de duració, on es realitzaran activitats d'auto-coneixement personal co-creades amb les mares i els pares

Needs Material Minimum Optimum
Material Activitats
Tot el material necessari per realitzar les activitats dels joves a l'aire lliure. Per exemple: cordes, arnessos, teles, colors, etc
€ 550
Material de difussió
El material de difussió és molt important per tal de poder informar sobre l'activitat de la nostra associació.
€ 300
Needs Task Minimum Optimum
2 Psicòlegs juvenils
Totes les activitats estaran dirigides per 2 psicòlegs especialitzats en joves.
€ 1.800
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Pàgina Web
La pàgina web és imprsecindible per donar a conèixer la nostra tasca i poder realitzar el seguiment dels pares.
€ 650
Lloguer d'espais
Necessitarem llogar un espai a la natura. Ens ubicarem al Montseny, rodejats de boscos i la tranquilitat necessària per poder portar a terme el camí de creixement.
€ 950
Total € 3.950 € 4.250
Necessary
Supplemental

General information

El món necessita persones més respectuoses amb les persones i amb el planeta que puguin i vulguin transformar la realitat actual. Un moment clau en el desenvolupament és l’adolescència, on es definirà com ens relacionarem amb els altres i amb el món en l’etapa adulta. El descobriment de la seva essència, l’auto-coneixement, l’autoestima i els valors són claus per a que els adolescents prenguin el seu rol en la transformació social, econòmica i ecològica del món.

Per això realitzarem un seguit d'activitats com campaments d'estiu, grups de millora de comunicació entre pares i fills, tallers per a famílies per ajudar i facilitar el trànsit per aquest període de vida als adolescents i les seves famílies.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El nostre projecte està dirigit als adolescents i les seves famílies. Ens motiva la dificultat que suposa travessar aquesta important etapa de la vida de les persones. per això ens basem en dos pilars, el més important són els campaments d'estiu i la mentoria.

Els campaments es fan durant una setmana a la natura en un espai privilegiat a les faldes del Montseny, on el grup de joves d’entre 10 i 20 participants realitzaran tota una sèrie de dinàmiques i experiències amb l’objectiu d’augmentar el seu auto coneixement, de millorar la seva autoestima, de potenciar les seves capacitats i fer un pas endavant en el seu desenvolupament.

I ens ha semblat que el més adequat és fer-ho aprofitant la saviesa dels nostres ancestres: recuperant, redescobrint i adaptant els ritus de pas de diferents cultures i ètnies a l’època actual. Juntament amb els ritus de pas proposem un procés de mentoria a través dels quals els joves puguin fer un pas endavant en la seva crisis existencial i identitària per la que transiten durant l’adolescència. Es tracta d’un acompanyament en un procés d’ensenyament-aprenentatge actiu, intens, que implica el cos físic, el cos emocional i el cos racional, i que demanda una gran implicació dels joves aprenents i de nosaltres, els adults mentors.

campamemto4.jpg

Why this is important

La nostra associació, Ritus de pas, té com objectiu desenvolupar eines educatives i terapèutiques, pràctiques i vivencials. El nostre propòsit és que els joves puguin desenvolupar i adquirir tota una sèrie de recursos mitjançant les activitats dinàmiques organitzades i desenvolupades dins de la nostra associació. A partir d’aquestes els joves podran sentir, viure, experimentar, certs canvis significatius, tant a nivell individual, com a nivell col·lectiu, social.

Concretament volem:

• Contribuir al passatge de la pubertat a l’adultesa d’una manera sana potenciant en els individus el desenvolupament integral de les seves capacitats i habilitats.

• Ajudar al desenvolupament de l’autoestima, la creativitat, l’autonomia, el respecte i el treball cooperatiu en la persona.

• Donar resposta a les mancances i necessitats de comunicació, acompanyament i guia que solen patir els joves en aquesta etapa de la seva vida.

• Acompanyar en el descobriment de la visió i el projecte vital de cada participant.

• Potenciar l’aprenentatge vivencial a la natura.

Ens dirigim a joves entre 12 i 18 anys i a les seves famílies

campamento1.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

Captar els fons necessaris per al projecte i a donar a conèixer el projecte més enllà dels llocs i persones conegudes.

Team and experience

Som un grup d’homes professionals de la salut, que estem a favor de la igualtat entre les dones i els homes i que preocupats per les dificultats actuals que pateixen els nostres joves durant el període de l’adolescència, hem decidit posar el nostre gra de sorra tirant endavant un projecte de suport al desenvolupament i la maduració dels joves.

Fabián González Olivera: psicòleg col·legiat nº 11.243, psicoterapeuta i analista. Professor del Màster de psicologia Analítica UAB-Institut CG Jung. Co-creador i co-director de Cal ermita, espai de salut i creixement personal. Exerceix la seva activitat com a professional en el centre de Recursos psicològics de Barcelona. Ha col • laborat durant anys amb diferents associacions i grups dedicades a la salut i el desenvolupament integral de les persones. Àmplia experiència en l’acompanyament en processos de joves i adults. Practicant de tai-txi, txi-kung i tir amb arc.

Miquel Viaplana Ramírez: Psicòleg col·legiat núm. 19.152. Terapeuta infanto juvenil i Logoterapeuta. Exerceix la seva activitat com a professional en dos centres privats, Zenttral i Baum, en els quals a més d’atendre a infants, adolescents i famílies a nivell privat, és terapeuta de nens, nenes i adolescents, en situació d’acollida familiar gestionades per l’Institut Català de l’Adopció i l’Acolliment. Professor de Formació Professional, Grau Mig, en el títol de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència, a l’Institut Bonanova de Barcelona. Especialista en prevenció de conductes de risc i promoció de la salut. Ha treballat també com a cooperant internacional, monitor esportiu i de menjador. És un apassionat del treball amb joves, de l’esport i de la natura.

Víctor Manuel Méndez Bravo: Historiador, terapeuta floral, massatgista, tècnic auxiliar d’imatge i so i auxiliar administratiu. Ha col·laborat i ha format part de diferents ONG’s, entitats culturals i esportives. Apassionat de les arts, del cinema i del món de la cultura, ocasionalment s’expressa a través de la poesia i immortalitzant la natura i el món urbà que l’envolta mitjançant la fotografia. Tresorer de l’Associació Ritus de pas.

Social commitment