Sindicat de Llogaters i Llogateres

Header image
Watch video
Finished 31 / 07 / 2017
Funded!
Received
£ 30,346
Minimum
£ 17,093
Optimum
£ 28,088
859 Co-financiers
 • Contributing £ 8

  AGRAÏMENT A LA TEVA CONTRIBUCIÓ SOLIDÀRIA

  Ajuda'ns a néixer! Si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el Sindicat de Llogaters i Llogateres.

  > 67 Co-financiers
 • Contributing £ 13

  [INDIVIDUAL] QUOTA D’AFILIACIÓ ANUAL REDUÏDA

  Ajuda'ns a néixer! Quota reduïda d’afiliació anual al Sindicat per a persones aturades, pensionistes, estudiants o persones amb ingressos iguals o inferiors al SMI, que inclou dos assessoraments durant aquest període. Si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 109 Co-financiers
 • Contributing £ 17

  AGRAÏMENT A LA TEVA CONTRIBUCIÓ SOLIDÀRIA + CLAUER I PÒSTER DEL SINDICAT

  Ajuda'ns a néixer! Si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte i rebràs un clauer i un pòster del Sindicat.

  > 47 Co-financiers
 • Contributing £ 25

  [INDIVIDUAL] QUOTA D’AFILIACIÓ ANUAL BÀSICA + CLAUER DEL SINDICAT + PÒSTER

  Ajuda'ns a néixer! Quota bàsica d’afiliació anual al Sindicat que inclou dos assessoraments durant aquest període. Rebràs un clauer del Sindicat i si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 403 Co-financiers
 • Contributing £ 34

  [INDIVIDUAL] QUOTA D’AFILIACIÓ ANUAL BÀSICA + SAMARRETA DEL SINDICAT + PÒSTER

  Ajuda'ns a néixer! Quota bàsica d’afiliació anual al Sindicat que inclou dos assessoraments durant aquest període. Rebràs una samarreta del Sindicat i un pòster, i si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 122 Co-financiers
 • Contributing £ 51

  QUOTA D’AFILIACIÓ ANUAL BÀSICA + 2 SAMARRETES DEL SINDICAT + 2 PÒSTERS + 2 CLAUERS

  Ajuda'ns a néixer! Quota bàsica d’afiliació anual al Sindicat que inclou dos assessoraments durant aquest període. Rebràs dues samarretes del Sindicat, dos pòsters i dos clauers i si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 24 Co-financiers
 • Contributing £ 63

  2 QUOTES BÀSIQUES + 2 SAMARRETES + PÒSTER

  Ajuda'ns a néixer! Dues quotes bàsiques d’afiliació anual al Sindicat que inclou quatre assessoraments durant aquest període. Rebreu 2 samarretes del Sindicat i un pòster, i si voleu us inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 19 Co-financiers
 • Contributing £ 84

  [INDIVIDUAL] QUOTA D’AFILIACIÓ ANUAL COMPLETA + SAMARRETA DEL SINDICAT

  Ajuda'ns a néixer! Quota bàsica d’afiliació anual completa al Sindicat que inclou vuit assessoraments durant aquest període. Rebràs una samarreta del Sindicat i un pòster, i si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 17 Co-financiers
 • Contributing £ 126

  [COL·LECTIUS PETITS] UN TALLER COL·LECTIU A L’ENTITAT + PÒSTER DEL SINDICAT

  Ajuda'ns a néixer! El Sindicat realitzarà una jornada de formació col·lectiva específiques per a les persones membres de la vostra entitat i rebreu un pòster del Sindicat per decorar el vostre local. Si voleu us inclourem al web del Sindicat al llistat d'entitats que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 03 Co-financiers
 • Contributing £ 168

  [COL·LECTIUS PETITS] UN TALLER COL·LECTIU A L’ENTITAT + PÒSTER DEL SINDICAT + CONTRIBUCIÓ SOLIDARIA

  Ajuda'ns a néixer! El Sindicat realitzarà una jornada de formació col·lectiva específiques per a les persones membres de la vostra entitat i rebreu un pòster del Sindicat per decorar el vostre local. Si voleu us inclourem al web del Sindicat al llistat d'entitats que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 00 Co-financiers
 • Contributing £ 168

  [INDIVIDUAL] QUOTA D’AFILIACIÓ ANUAL SOLIDÀRIA + 3 SAMARRETES DEL SINDICAT + 3 CLAUERS + 3 PÒSTERS

  Ajuda'ns a néixer! Inclou una quota completa d’afiliació anual al sindicat que dona dret a 10 assessoraments durant aquest període i a la rebre un taller. Rebràs 3 samarretes, 3 clauers i 3 pòsters del Sindicat i si vols t’inclourem al web del Sindicat al llistat de persones que han contribuït a fer realitat el projecte. A part tindràs el nostre agraïment etern! :)

  > 00 Co-financiers
 • Contributing £ 253

  [entitats i col.lectius] UN TALLER COL·LECTIU A L’ENTITAT + 5 SERVEIS D'ASSESSORAMENT + PÒSTER DEL SINDICAT

  Ajuda'ns a néixer! El Sindicat realitzarà una jornada de formació col·lectiva específiques per a les persones membres de la vostra entitat i rebreu un pòster del Sindicat per decorar el vostre local. La vostra entitat tindrà dret a 5 serveis d'assessorament oferts pel Sindicat i la possibilitat de participar al Consell d'Entitats. Si voleu us inclourem al web del Sindicat al llistat d'entitats que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 04 Co-financiers
 • Contributing £ 421

  [GRANS ORGANITZACIONS] 2 TALLERS COL·LECTIUS A L'ENTITAT + PÒSTER SINDICAT

  Ajuda'ns a néixer! El Sindicat realitzarà dues jornades de formació col·lectiva específiques per a les persones membres de la vostra entitat i rebreu un pòster del Sindicat per decorar el vostre local. La vostra entitat tindrà la possibilitat de participar al Consell d'Entitats. Si voleu us inclourem al web del Sindicat al llistat d'entitats que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 01 Co-financiers
 • Contributing £ 842

  [GRANS ORGANITZACIONS] 3 TALLERS COL·LECTIUS A L'ENTITAT + 5 ASSESSORAMENTS + PÒSTER SINDICAT

  Ajuda'ns a néixer! El Sindicat realitzarà 3 jornades de formació col·lectiva específiques per a les persones membres de la vostra entitat i rebreu un pòster del Sindicat per decorar el vostre local. La vostra entitat tindrà dret a 5 assessoraments individuals i la possibilitat de participar al Consell d'Entitats. Si voleu us inclourem al web del Sindicat al llistat d'entitats que han contribuït a fer realitat el projecte.

  > 06 Co-financiers

About this project

Som un grup de veïns i veïnes de Barcelona que volem impulsar un sindicat de llogaters i llogateres en defensa del dret a l'habitatge i d'uns lloguers justos.

Needs Task Minimum Optimum
Persona de suport
Es contractarà una persona 15 hores a la setmana per desenvolupar les tasques següents: gestió dels correus i trucades, organització d'agenda d'assessoraments i activitats i comunicació i xarxes socials. Les aportacions en aquesta fase de finançament mínim del projecte cobriran 6 mesos de sou d'aquesta persona. Si assolim l'òptim la podrem contractar un any sencer.
£ 6,061
Assessorament legal
Aquests serveis s'oferiran dues tardes a la setmana per professionals especialitzats: assessorament jurídic i intermediació en conflictes, així com tallers col·lectius. Les aportacions cobriran 1 any dels serveis del personal contractat amb aquest fi.
£ 6,465
Comissions financeres
Comissions de Goteo (4%) per la fase de finançament mínim + comissions d'entitats financeres (0,8%).
£ 814
Serveis tècnics en matèria habitatge
Contractarem serveis els següents serveis tècnics: informes d’habitabilitat i peritatges, així com les consultes de les afiliades de tipus tècnic. Les aportacions cobriran 1 any dels serveis d'aparelladors/res i d'arquitectes.
£ 3,232
Persona de suport
Aquesta persona estarà contractada 6 mesos si només assolim el finançament mínim del projecte. Si assolim l'òptim la contractarem un any sencer. Es contractarà una persona 15 hores a la setmana desenvolupant les tasques següents: gestió dels correus i trucades, organització d'agenda d'assessoraments i activitats i comunicació i xarxes socials.
£ 6,061
Actuacions a barris
Campanyes de difusió, accions i mobilització específiques a barris de la ciutat.
£ 842
Comissions financeres
Comissions de Goteo (4%) per la fase de finançament òptim + comissions d'entitats financeres (0,8%).
£ 524
Needs Material Minimum Optimum
Acte de presentació
Les aportacions cobriran el lloguer del Casinet d'Hostafrancs i el tècnic/a de so i llum per a l'acte de presentació del 12 de maig.
£ 505
Recompenses
Les aportacions cobriran el cost de les recompenses que oferim a la campanya de finançament en la fase per assolir el mínim.
£ 842
Material informàtic
Tot i que fomentarem la reutilització de material, necessitarem tenir recursos per poder fer front a la compra de material informàtic divers que ens ajudi a desenvolupar la nostra actuació i difusió.
£ 842
Telèfon
Les aportacions cobriran dues línies de telèfon.
£ 303
Difusió
Les aportacions cobriran el material de difusió necessari per donar a conèixer el Sindicat de Llogateres i Llogaters i organitzar accions i mobilitzacions (octavetes, cartells, enganxines, videos, web...).
£ 1,263
Recompenses
Les aportacions cobriran el cost de les recompenses que oferim a la campanya de finançament en la fase per assolir l'òptim.
£ 337
Total £ 17,093 £ 28,088
Necessary
Supplemental

General information

AJUDA’NS A FER REALITAT EL SINDICAT DE LLOGATERS I LLOGATERES!

La situació s’ha tornat insostenible. La ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana pateixen una nova bombolla immobiliària, aquesta vegada associada als habitatges de lloguer, que expulsa les veïnes dels seus barris i que fa indispensable actuacions col·lectives immediates que aturin l’espiral. No podem esperar més, després de mesos de treball en silenci et demanem un cop de mà, que t’uneixis a nosaltres i afrontem els enormes reptes que ens hem marcat amb adversaris que compten amb molts recursos i contra els que només podrem lluitar juntes.

Per uns lloguers justos, col·labora! Per uns lloguers justos, uneix-te al Sindicat de Llogaters i Llogateres!

QUINA PROBLEMÀTICA TENIM?
A Barcelona, el 30% dels veïns i veïnes vivim de lloguer. Aquesta xifra, molt per sobre de la mitjana espanyola, continua estant lluny d’altres ciutats europees com Berlín, Amsterdam o París on el lloguer representa més del 60% dels habitatges i és una opció vital molt més protegida per llei. A Barcelona, el 83% dels desnonaments són conseqüència de l'aplicació de la llei d'arrendaments (LAU) i mentre el preu mitjà dels pisos supera els 800€, una de cada tres persones tenen un sou inferior a 843€.

Al Sindicat de Llogaters i Llogateres entenem que la problemàtica entorn del lloguer no és conseqüència només d’una llei contrària als drets dels i les inquilines, sinó que també volem combatre aquesta nova bombolla que ataca la nostra ciutat, basada en l’increment abusiu del preu dels lloguers (de més d’un 9% el darrer any). Aquesta pràctica especulativa amb l’habitatge de lloguer es produeix en un context de precarització general de les condicions de vida, que ve de lluny però que s’ha aguditzat en els darrers deu anys. Des del Sindicat de Llogaters i Llogateres apostem per garantir la funció social dels habitatges a través de la ferma defensa de l’ús residencial per sobre de l’ús econòmic o especulatiu que ens fa fora de la ciutat. Per aquest motiu, reivindiquem la lluita contra els processos de pressió turística i de gentrificació que ens expulsen dels nostres barris.

PER QUÈ NECESSITEM UN SINDICAT?
La figura d’un sindicat que agrupi les persones que viuen de lloguer ja funciona a diverses capitals europees i mundials, essent l’eina que permet l'organització dels inquilins i inquilines. A casa nostra aquesta eina encara és més necessària, ja que el mercat immobiliari porta anys assolint uns nivells d’influència insòlits en la desregulació de l’habitatge. El Sindicat de Llogaters neix com una iniciativa transversal amb una clara consciència política col·lectiva. Persones organitzades de forma horitzontal cercant l’apoderament personal i el compromís col·lectiu. Volem aglutinar els i les veïnes que vivim o volem viure de lloguer, tant a habitatges del mercat privat com públics, articulant la defensa conjunta dels drets dels inquilins i inquilines, oferint assessorament individual i col·lectiu i incidint en l’agenda política mitjançant accions i mobilitzacions.

QUINES ACTUACIONS FARÀ EL SINDICAT?
• A través de l’organització i la mobilització volem sumar llogaters i llogateres per denunciar els abusos immobiliaris i les accions especulatives.
• Volem donar resposta a les demandes creixents al voltant del lloguer mitjançant serveis d’assessorament (individuals i col·lectius) que ens apoderin sobre els nostres drets i deures i sobre les condicions contractuals dels nostres lloguers.
• Ens sumarem a moviments de persones llogateres a cada barri, arrelats amb les entitats socials del territori, i n'impulsarem allà on no existeixin.
• Ens mobilitzarem per donar suport i aturar desnonaments sense alternativa habitacional.
• Volem incidir en l'actual Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), que desprotegeix els i les llogateres, i controlar els increments i preus del lloguer. Volem una fiscalitat en favor dels i les inquilines.
• Obrirem canals de negociació amb l’Administració amb les Càmeres de la propietat, APIS, administradors de finques, grups immobiliaris, SOCIMIS o grans tenidors d’habitatge com les entitats financeres.

QUAN HO FAREM?
El passat 12 de maig vam presentar el Sindicat públicament després de mesos de treball en silenci de moltes activistes i entitats compromeses amb els drets socials. A partir d'ara volem sumar forces i dotar el sindicat dels recursos humans i materials necessaris per afrontar els reptes que ens hem marcat. Tot això serà possible gràcies a la teva col·laboració, així que et donem les gràcies per avançat i t’animem, no només a col·laborar econòmicament, sinó a prendre la paraula i unir-te a nosaltres!

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Descripció del projecte. Característiques, fortaleses i diferencials.
El Sindicat de Llogaters i Llogateres estructura la seva acció en dos grans eixos de treball:
A. Reivindicació del lloguer com una opció digna, assequible i estable com alternativa a la propietat. Mitjançant la mobilització i l'apoderament es vol sensibilitzar l’opinió pública i promoure un canvi substancial del mercat de lloguer amb un nou marc legal més just i social per l’arrendament de l’habitatge habitual.
B. Oferir serveis que puguin donar resposta a problemàtiques quotidianes: tallers col·lectius, assessorament jurídic i tècnic, intermediació.

El Sindicat neix amb la vocació de ser un actor més en la defensa del dret a l’habitatge, i específicament en la defensa dels interessos dels llogaters i llogateres, col·lectiu que actualment no està específicament organitzat.

goteo-5.jpeg

Why this is important

Cada cop som més llogaters i llogateres: l’època del boom de la propietat s’ha acabat. El lloguer és una realitat que ha vingut per quedar-se. El 30% de la població barcelonina és llogatera i això la posa en situació de vulnerabilitat residencial. L’abús immobiliari es dóna a tots els barris i afecta persones molt diverses.

goteo-2.jpeg

Goals of the crowdfunding campaign

Volem sumar les forces dels llogaters i les llogateres per aturar els abusos immobiliaris, exigir canvis legislatius i el control del mercat de lloguer.

A curt termini, l'objectiu és organitzar un moviment ampli dels inquilins i inquilines de la ciutat i fer front a situacions d'abús per part de propietaris. Denunciar els preus desorbitats i els increments abusius, i també resoldre dubtes i dificultats mitjançant l'assessorament.

A llarg termini, lluitem per un canvi de lleis en favor dels inquilins i inquilines i per una regulació del mercat de lloguer que no expulsi el veïnat de la ciutat.

Team and experience

El Sindicat de Llogaters i Llogateres està format per persones i entitats en defensa d'un lloguer just i contra els abusos immobiliaris. Fins ara, el grup impulsor ha treballat en comissions: comunicació, organització, relat i dades, serveis i crowdfunding. Aquesta última comissió, juntament amb un equip de xarxes, coordinarà la campanya a Goteo. Totes som persones voluntàries però amb molt entusiasme pel projecte i amb el suport d'entitats i moviments que han tingut experències prèvies de mecenatge col·lectiu.

equip-2.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption