Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a casa nostra. EL DOCUMENTAL

Header image
Watch video
Finished 28 / 11 / 2017
Funded!
Received
$ 20,122
Minimum
$ 15,197
Optimum
$ 29,936
434 Co-financiers
Channel
 • Contributing $ 5

  Reconeixement

  Reconeixerem la teva aportació al documental mostrant el teu nom als crèdits del documental i a la web del Tot Inclòs.

  > 14 Co-financiers
 • Contributing $ 11

  Visualització on-line + Reconeixement

  A part de reconèixer la teva aportació al documental et passarem un enllaç, després de l'estrena oficial, per a que puguis visualitzar el documental on-line.

  > 95 Co-financiers
 • Contributing $ 22

  Entrada estrena oficial + Reconeixement

  A part del reconeixement, et donarem una entrada per a assistir a l'estrena del documental.

  > 100 Co-financiers
 • Contributing $ 27

  Postals + Visualització on-line + Reconeixement

  A part del reconeixement i la possibilitat de veure el documental a la xarxa, t'enduràs 3 postals dissenyades per Pau Oliver per a les jornades «Ciutat és de qui l'habita, no de qui la visita».

  > 26 Co-financiers
 • Contributing $ 33

  Poster + visualització on-line + Reconeixement

  A part del pertinent reconeixement i la possibilitat de veure el documental a la xarxa, et donarem un pòster a triar entre: la il·lustració d'alguna de les 4 portades, l'Hara-Guiri, el Benvingut Turisme Insostenible i el propi pòster del documental.

  > 18 Co-financiers
 • Contributing $ 44

  Bossa de tela + visualització on-line + Reconeixement

  A part de la possibilitat de veure el documental a la xarxa i del merescut reconeixement, t'obsequiarem amb una bossa de tela amb el disseny de l'Hara-Guiri.

  > 49 Co-financiers
 • Contributing $ 54

  DVD + Reconeixement

  A part del reconeixement, et donarem una còpia del DVD del documental.

  > 48 Co-financiers
 • Contributing $ 109

  Lot complet + Entrada estrena oficial + Reconeixement

  A part de reconèixer el teu suport i assistir a l'estrena oficial del documental, t'oferirem un lot complet de productes: tres postals, un pòster, una bossa de tela i el DVD del documental.

  > 52 Co-financiers
 • Contributing $ 544

  Projecció del documental

  Per aquelles persones o entitats que recolzin aquest documental amb la recompensa més alta, ens oferim per co-organitzar una projecció del documental al seu poble o ciutat.

  > 01 Co-financiers
 • Contributing $ 1,088

  Productora associada + projecció del documental

  Per aquelles persones o entitats que recolzin aquest documental amb la recompensa més alta, el seu nom apareixerà als crèdits del documental com a productora associada (en el cas de ser un col·lectiu/organització, apareixerà el logotip). A part, ens oferim per co-organitzar una projecció del documental al seu poble o ciutat.

  > 01 Co-financiers

About this project

Un contra-relat del discurs del «vivim del turisme»; un documental que posa al damunt de la taula la realitat incòmoda que una bona part de la societat mallorquina prefereix defugir.

Needs Task Minimum Optimum
Realització
Sou per al operador de càmera / realitzador.
$ 2,176
Direcció
Sou per al director/guionista.
$ 2,176
Montador
Sou per al muntador de l'audiovisual.
$ 1,632
Tècnic de so
Sou per al tècnic de so, amb equip inclòs.
$ 1,306
Grafisme
Sou per al grafista.
$ 1,632
Producció
Sou per a la productora.
$ 2,176
Realització
Complement extra per al operador de càmera / realitzador.
$ 1,088
Direcció
Complement extra per al director/guionista.
$ 1,088
Muntador
Complement extra per al muntador.
$ 544
Producció
Complement extra per a la productora.
$ 1,088
Tècnic de so
Complement extra per al tècnic de so.
$ 871
Mescles de so
Sou per a un mesclador de so.
$ 1,306
Post-producció
Sou per a l'etalonatge digital posterior.
$ 871
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Equip de gravació
Lloguer de càmeres i altres estris amb assegurança.
$ 653
Desplaçament
Despeses de desplaçament: vehicle, benzina i aparcaments.
$ 218
Sala so
Lloguer de sala on mesclar la gravació.
$ 326
Presentació oficial
Tasques derivades de la presentació oficial: lloguer de la sala, material de difusió, cartelleria, etc.
$ 218
Dietes
Dietes i despeses del rodatge.
$ 435
Dron
Lloguer d'un dron per plànols aeris.
$ 544
Goteo
Comissió per a Goteo (4%) en cas d'assolir el pressupost mínim.
$ 579
Transferències bancàries
Comissió per transaccions bancàries (1%) en cas d'assolir el pressupost mínim.
$ 145
Despeses producció
Partida per despeses imprevistes de producció.
$ 435
Sala so
Allargar lloguer de la sala de so.
$ 218
Sala edició
Lloguer d'una sala per editar l'audiovisual.
$ 544
Goteo
Comissió per a Goteo (4%) en cas d'assolir el pressupost òptim.
$ 562
Transfarències bancàries
Comissió per transaccions bancàries (1%) en cas d'assolir el pressupost òptim.
$ 140
Needs Material Minimum Optimum
Còpies DVD
Còpies de distribució del documental per als mecenes que ho demanin.
$ 653
Merxandatge
Despeses derivades de l'elaboració de les recompenses: postals, cartells i bosses de tela.
$ 326
Imatges d'arxiu
Adquisició dels drets de material d'arxiu.
$ 3,265
Música
Adquisició de drets musicals.
$ 2,721
Total $ 15,197 $ 29,936
Necessary
Supplemental

General information

Volem fer un DOCUMENTAL que trenqui el discurs hegemònic sobre el turisme. Però no només això, també volem sortir al carrer i sumar més i més gent que, com nosaltres, consideren necessari organitzar-se i reaccionar davant de l’actual situació. Tractarem sobre les conseqüències del turisme en el medi ambient, l’explotació laboral i el masclisme als hotels i la seva industria, les immobiliàries estrangeres que ens robem el nostre territori, la fora vila que desapareix, els preus astronòmics dels lloguers… Volem ajuntar esforços col·lectius, idees comunes, esdeveniments i accions sorprenents. Volem arribar a tots els racons, que tothom ens senti.

Tenim la gran il·lusió de pensar que vos sumareu a aquesta gran tasca perquè si no ho feim ara, potser ja serà massa tard. Perquè si no ho feim nosaltres, no ho farà ningú. Perquè si no ho feim juntes i junts, no té sentit. I, sobretot, perquè sabem que ho podem aconseguir. Altres vegades ja ho hem fet, com tot just fa 40 anys a sa Dragonera.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El projecte consisteix en traslladar els continguts de les publicacions en paper del monogràfic «Tot Inclòs» en format audiovisual per tal d'arribar a un espectre més ampli de la societat i incidir en el debat públic i en la generació de consciència sobre la qüestió turística.

rodatge-calavarques-1.jpg

Why this is important

D'ençà els anys 60 les Balears –especialment Mallorca i Eivissa– quedaren enlluernades amb el turisme. Tot el relacionat amb aquest era bo per tal de treure'ns de l'autarquia franquista i la indústria turística fou introduïda i rebuda com la locomotora que ens transportava al tren de la modernitat, de la societat de consum i de la vida urbana. De llavors, els canvis han estat tant ràpids i profunds que convé analitzar-los des d'un punt de vista crític que posi en qüestió la falsedat del discurs que ha transmès el poder.

Per això, volem fer un documental que presenti la cara oculta del turisme i desmunti la versió oficial sobre els orígens del turisme i els seus suposats beneficis. Pretenem fer un relat contra-hegemònic creant argumentari propi que serveixi com a base per a una possible lluita d'oposició.
Per altra banda, volem acabar amb el consens absolut que hi ha hagut amb la indústria turística i les seves nefastes conseqüències. El turisme sempre ha estat sacralitzat tant a dreta com a esquerra, com podem comprovar ara mateix amb el primer Govern netament «progressista» que han tengut les Illes Balears. Aquesta sacralització ha provocat que gairebé tot el cos social de les Illes concebi al turisme com la nostra vaca sagrada, la gallina dels ous d'or que ens ha fet «rics a tots» (sobretot a la casta hotelera). No obstant això, en els darrers anys, la llegenda de que «vivim del turisme» ha començat a ser fortament qüestionat.

Degut al silenci imperant entorn la indústria de les vacances, els treballs crítics amb el turisme són pràcticament inexistents o desconeguts i molt més en l'àmbit audiovisual. Ambicionam així obrir un nou front de denúncia que doni imatge i so a l'ampli ventall de danys derivats del turisme.

Per acabar, pretenem transmetre la situació pròxima al col·lapse a la qual «l'èxit» turístic ens ha abocat aquests darrers anys de rècords d'arribades turístiques i del boom del lloguer turístic d’habitatges. Trobam que la situació és crítica i que el conflicte amb la població ja és aquí. La mentida de la repartidora turística cada vegada es va fent més visible, doncs les desigualtats socials augmenten ràpidament, el dèficit d'infraestructures socials és crònic, l'impacte territorial no atura i la petjada ecològica i la pressió sobre els recursos ha augmentat tant que estam a prop del col·lapse ecològic.

A més, en el documental intentarem mostrar els greus perills que comporta apostar només a una carta, la del monocultiu turístic, en un món interdependent.

rodatge-kellys.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

L'objectiu del documental és espai a les veus crítiques amb el turisme i visualitzar els perjudicis d'aquesta indústria per tal de trencar el consens social forjat pel relat hegemònic del poder. I volem fer-ho generant una comunitat de lluita que s'impliqui en el procés de gestació del projecte i s'organitzi col·lectivament per donar respostes des de l'àmbit social.

rodatge-dron-3.jpg

Team and experience

Per aquest projecte, s'uneixen l'experiència del col·lectiu editor Tot Inclòs, que porta 4 anys construint un discurs contra-hegemònic en relació a la indústria turística, amb la tasca documental de, per una banda, un equip de professionals del sector audiovisual vinculats a documentals de temàtica social com ara «Estat d’exili», «Memòria i Oblit d’una Guerra», «Sortir del Laberint» o «Mort Accidental d’un Immigrant»; i, per l'altra, un grup d'activistes del món audiovisual que porten 3 anys donant veu –i imatge– als moviments socials i organitzacions anticapitalistes mallorquines. A més, comptam amb l'assessorament de Metromuster, productora independent que porta experimentant amb l’art, la comunicació i la política des del 2010.

Compartim la inquietud i l'experiència acumulada des de diferents fronts per tal de contribuir al canvi social a través de l’empoderament dels col·lectius en lluita.

rodatge-aeroport-1.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption