Adequació de la finca de Can Padró a les noves condicions climàtiques

Header image
Watch video
 • Location Masia Can Padró, Sentmenat, Barcelona, Espanya
Finished 29 / 12 / 2023
Funded!
Received
€ 7.303
Minimum
€ 7.149
Optimum
€ 17.639
124 Co-financiers
 • Contributing € 10

  Suporters

  Un BARRET de palla amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència").
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho (https://www.goteo.org/calculadora-fiscal)

  > 09 Co-financiers
 • Contributing € 25

  Per la posteritat

  SAMARRETA amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència") + 1 GOT reutilitzable de pallofa d’arròs amb 1 BEGUDA i TASTET de formatge de Can Padró el dia de la fira de les plantes del s.XXI (10 març 2024).
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 39 Co-financiers
 • Contributing € 40

  Suporters amb la panxa plena

  DINAR del dia de la fira de les plantes del s.XXI de les Garberes (10 març 2024) + el teu nom al ROLL-UP de la parada + SAMARRETA amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència").
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 11 Co-financiers
 • Contributing € 60

  Amants del formatge

  TAST de formatge + PASSEJADA naturalista GUIADA pels entorns de Can Padró + FORMATGE Roca del Cór + el teu nom al ROLL-UP de la parada + Un BARRET de palla amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència").
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 12 Co-financiers
 • Contributing € 80

  Sense formatge, no hi ha Rock

  TAST de formatges i SOPAR a Can Padró, concert acústic de versions amb Dani Sagrera + FORMATGE Roca del Cór + el teu nom en un ROLL-UP informatiu de la parada.
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 03 Co-financiers
 • Contributing € 100

  Els incondicionals

  TAST de formatges i SOPAR a Can Padró, concert acústic de versions amb Dani Sagrera + FORMATGE Roca del Cór + el teu nom en un ROLL-UP informatiu de la parada + SAMARRETA amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència").
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 19 Co-financiers
 • Contributing € 200

  Les cabres boges

  TAST de formatges i SOPAR a Can Padró, concert acústic de versions amb Dani Sagrera + LOT DE FORMATGES Roca del Cór + el teu nom en un ROLL-UP informatiu de la parada + SAMARRETA amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència") + DINAR del dia de la fira de les plantes del s.XXI de les Garberes (10 març 2024).
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 02 Co-financiers
 • Contributing € 500

  Tot per Can Padró!

  TAST de formatges i SOPAR a Can Padró, concert acústic de versions amb Dani Sagrera + LOT DE FORMATGES Roca del Cór MENSUAL DURANT UN ANY + el teu nom en un ROLL-UP informatiu de la parada + SAMARRETA amb el lema de la campanya ("La pagesia no és folklore rural, és resistència").
  La teva participació pot desgravar-se! . Descobreix com fer-ho https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  org/img/700x0/dscf6279.jpg)

  > 02 Co-financiers

About this project

Adequar la finca a sistemes de recollida eficient de l'aigua i crear noves infraestructures que permetin abastir nous productes.

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Restauració del paisatge
La intervenció frenar l'erosió i incrementar la conducció de l'aigua a través de les pendents de la muntanya. L'objectiu és frenar la velocitat que aquesta agafa, millorant la infiltració i sense generar erosió. Es farà a través de feixines (feixos de brancada), murs de pedra seca i trenca aigües per a millorar la recollida pluvial. Igualment, es posarà una tanca perimetral a la bassa per a evitar l'erosió del pasturatge.
€ 568
Recuperació de camps en desús
Aquesta actuació pretén estassar i recuperar camps que, fins ara, la vegetació forestal havia ocupat. Igualment, es ballaran per a tenir el ramat controlat. Amb la recuperació d'aquests camps aconseguirem més pastura per al ramat.
€ 1.278
Instal·lació d'una bassa de xapa metàlica
Compra i instal·lació d'una bassa de xapa metàl·lica per a millorar l'autosuficiència d'aigua.
€ 3.000
Plantació de fruiters i hort
Implantació d'un camp de 300 m2 per a cultivar horta per a l'autoconsum i fruita per a la venda i complement de la renda agrària.
€ 990
Construcció d'un galliner
Instal·lació d'un galliner per a fer petites vendes i complementar la renda dels formatges.
€ 1.500
Needs Task Minimum Optimum
Instal·lació abeuradors
Instal·lació d'abeuradors en diferents camps de pastura.
€ 176
Vídeo promocional
Edició del vídeo promocional per a donar a conèixer la recollida de diners.
€ 363
Comissió del 5% de goteo.
Cost propi de la plataforma per a les tasques i difusió de goteo.
€ 400
Comissions bancàries
Cost de les Comissions bancàries de les transferències rebudes.
€ 64
Needs Material Minimum Optimum
Material per les recompenses pels micromecenes
Aquest apartat de costos són per sufragar les despeses que es derivin de la compra de material per als aportadors al projecte, que es detallen a l'apartat de "recompenses"
€ 1.300
Arreglar la bassa d'aigües pluvials
La bassa de Can Padró forma part de la finca històrica. Tasques a desenvolupar: tapar la bassa per a evitar pèrdua d'aigua per evaporació. Retirada de terra. Tanca perimetral.
€ 8.000
Total € 7.149 € 17.639
Necessary
Supplemental

General information

L’activitat ramadera i la pagesia, al Vallès Occidental, pateix les conseqüències de l’especulació urbanística, la desaparició del món rural, degut a que és una àrea eminentment urbanitzada, industrialitzada i especialitzada en el sector serveis i per acabar-ho d’adobar, s’hi ha sumat la dificultat per a produir com a conseqüència del canvi climàtic, accentuat els últims dos anys.

Tanmateix, la producció agrària desenvolupa un paper fonamental en quant als serveis ecològics, socials i ambientals:

 • Aporta aliments de proximitat a les ciutats, reduint importacions i mitigant, així, el canvi climàtic.
 • Efectua una acció de prevenció d’incendis.
 • Afavoreix la biodiversitat i aporta riquesa al generar mosaic en el paisatge.
 • Redueix l'erosió, tan greu en els sistemes mediterranis.
  - Genera autoocupació, apropa la connexió del camp amb la ciutat i incrementa les xarxes de teixit social al voltant dels productes ecològics (cooperatives de consum ecològic, mercats de pagès,...)

L’ofici de pagès és cada vegada més dificultós i i tanmateix cada vegada més necessari. Així doncs cal que es dignifiqui l’ofici, donant valor no només als productes de qualitat i proximitat que ens aporta, sinó que també als serveis ambientals, socials i ecosistèmics.

La sequera perllongada ha provocat que no puguem desenvolupar la nostra activitat normal, ja que les cabres i ovelles necessiten una gran quantitat d’aigua i les pastures se n’han ressentit molt. Hem vist que cal adequar la finca a sistemes de recollida d’aigua més eficients per tal d’adaptar-nos als efectes cada vegada més notables del canvi climàtic, augmentar les pastures i oferir més diversitat de productes.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

1. Emmagatzematge d'aigua: incrementar la capacitat d'emmagatzematge de la finca tant d'aigües pluvials com de la mina, per fer front a les noves condicions climàtiques. Aquest objectiu es farà amb dues actuacions: instal·lació d'una bassa de xapa per recollir aigua de mina i l'acondicionament i millora de la bassa de recollida de pluvials ja existent.
2. Restauració de camins i talusos per frenar l'erosió i incrementar la recollida d'aigües

 1. Recuperació de camps en desús: netejar camps invaïts per la vegetació per augmentar les pastures de la finca i millorar la gestió de l'entorn d'aquesta.
 2. Plantació de fruiters i hort: implantar 300 m2 de fruiters i d'hort per autoconsum, amb plantes adaptades a les condicions de la finca
 3. Instal·lació d'abeuradors: adquirir i instal·lar abeuradors en diferents camps per millorar-ne la pastura
  6. Construcció d'un galliner per complementar la oferta de venta de formatge
img-20210406-115926-006.jpg img-20211030-122127-489.jpg

Why this is important

Des de l'INS Les Garberes no podem subvencionar, però si que podem aportar mà d'obra motivada i experta en el sector per a millorar la vida de la pagesia. Cada any fem diferents projectes en espais públics enjardinats, els recursos dels quals surten d'ens públics. Al nostre Intitut creiem que amb el munt de beneficis socials, ambientals i ecològics que genera la pagesia, bé podem fer-hi un projecte per retornar-los aquests serveis! ...però si realitzem un projecte a casa d'un pagès, aquest difícilment es podrà pagar l'actuació i és per això que iniciem aquest micromacenatge.

Aquesta campanya va dirigida a totes aquelles persones que volen contribuir a la supervivència de la pagesia al Vallès, en uns temps difícils en què l'administració li hauria de donar suport i no ho està fent. També a aquelles persones que creuen que la pagesia i la ramaderia tenen un paper destacat en el manteniment de la biodiversitat, la prevenció d'incendis i el mosaic paisatgístic. Finalment, a les persones que consumeixen i volen seguir consumint productes locals i de qualitat.

img-20211113-134841-436.jpg img-20221217-115926-323.jpg

Team and experience

CAN PADRÓ
Can padró és una finca de 115ha, de les quals 4,5ha són d'extensius i la resta de bosc. La finca es troba situada entre els termes municipals de Sentmenat i Castellar del Vallès.

El Dani Sagrera ve d'un altre món, però sempre ha tingut la vocació de poder viure i treballar envoltat de natura i de forma autosuficient. Fa 10 anys li va sorgir la oportunitat de gestionar i recuperar el mas i els camps de la finca de can padró i s'hi va tirar de cap, iniciant al mateix temps, el projecte productiu d'elaboració de formatges, primer amb la llet que li proporcionaven masos veïns, fins que poc a poc va anar incorporant el seu propi ramat de cabres i ovelles.

INS LES GARBERES
A l'Institut Les Garberes porten 11 anys realitzant formació jardinera i agrícola. Durant aquests anys, han realitzat pràctiques millorant les seves instal·lacions i realitzant implantacions i manteniment en diferents espais públics de Castellar del Vallès i alguns a Sabadell.

El nostre equip està format per un centenar d'alumnes disposats a treballar i aprendre fent. També d'una quinzena de professors i professores format per pagesos, jardiners i viveristes, així com altres professions vinculades a l'activitat agrària.

img-20220823-080705-987.jpg img-20211231-140152-939.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss