Cap a la cooperativa Indigestió

Header image
Watch video
Finished 06 / 03 / 2017
Funded!
Received
€ 8.222
Minimum
€ 5.700
Optimum
€ 9.000
237 Co-financiers
 • Contributing € 10

  Reconeixement

  Reconeixement amb el teu nom a la web i al nou llibre sobre cooperativisme cultural, per la teva col·laboració al projecte.

  > 37 Co-financiers
 • Contributing € 20

  Reconeixement + 'Cultura en tensió', en pdf

  Reconeixement + Arxiu del llibre 'Cultura en tensió' en pdf. editat per Raig Verd i Indigestió, amb textos de Marina Garcés, Ramon Faura, César Rendueles, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer i Nando Cruz. El llibre està disponible tant en català com en castellà.
  Més informació sobre el llibre en aquest enllaç: http://www.nativa.cat/2016/03/cultura-en-tensio/

  > 98 Co-financiers
 • Contributing € 40

  Reconeixement + 'Cultura en tensió', en pdf

  Reconeixement + Arxiu del llibre 'Cultura en tensió' en pdf. editat per Raig Verd i Indigestió, amb textos de Marina Garcés, Ramon Faura, César Rendueles, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer i Nando Cruz. El llibre està disponible tant en català com en castellà.
  Més informació sobre el llibre en aquest enllaç: http://www.nativa.cat/2016/03/cultura-en-tensio/

  > 31 Co-financiers
 • Contributing € 60

  Reconeixement + 'Cultura en tensió', en paper i en pdf

  Reconeixement + pdf + Un exemplar del llibre 'Cultura en tensió', editat per Raig Verd i Indigestió, amb textos de Marina Garcés, Ramon Faura, César Rendueles, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer i Nando Cruz. El llibre està disponible tant en català com en castellà.
  Més informació sobre el llibre en aquest enllaç: http://www.nativa.cat/2016/03/cultura-en-tensio/

  > 25 Co-financiers
 • Contributing € 80

  Reconeixement + 'Cultura en tensió', en paper i en pdf

  Reconeixement + pdf + Un exemplar del llibre 'Cultura en tensió', editat per Raig Verd i Indigestió, amb textos de Marina Garcés, Ramon Faura, César Rendueles, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer i Nando Cruz. El llibre està disponible tant en català com en castellà.
  Més informació sobre el llibre en aquest enllaç: http://www.nativa.cat/2016/03/cultura-en-tensio/

  > 01 Co-financiers
 • Contributing € 100

  Reconeixement + Col·lecció Nativa + 'La música i el seu reflex en la societat', en paper

  Reconeixement + pdf + Un exemplar del llibre 'La música i el seu reflex en la societat' + Col·lecció de 25 números de Nativa en paper publicats entre els anys 2002 i 2009

  > 06 Co-financiers
 • Contributing € 100

  Reconeixement + 'Cultura en tensió' + 'La música i el seu reflex en la societat', en paper i en pdf

  Reconeixement + pdf + Un exemplar del llibre 'La música i el seu reflex en la societat' + Un exemplar del llibre 'Cultura en tensió', editat per Raig Verd i Indigestió, amb textos de Marina Garcés, Ramon Faura, César Rendueles, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer i Nando Cruz. El llibre està disponible tant en català com en castellà.
  Més informació sobre els llibre en aquest enllaç: http://www.nativa.cat/category/activitat-dindigestio/idees-per-la-musica-llibres/

  > 12 Co-financiers

About this project

Procés per a mantenir i enfortir l'activitat d'Indigestió amb la constitució d'una cooperativa

Needs Task Minimum Optimum
Coordinació general de l'activitat
Tasques de manteniment mínim del dia a dia de l'activitat (publicació de continguts, organització de tertúlies i fòrum, gestió de la web...) durant quatre mesos, mentre hi ha el procés de transformació en cooperativa.
€ 2.400
Redacció de textos per Nativa
Remuneració a les persones que quotidianament fan recerques i publiquen continguts a Nativa, per un mínim de 12 textos durant els propers 4 mesos.
€ 800
Coordinació del procés de transformació en cooperativa
Tasques de coordinació del nou procés cap a la cooperativa: disseny de la forma jurídica i organitzativa, recerca i reunió de sòcies i socis, difusió del procés...
€ 2.000
Despeses de gestió i comissions
Despeses de gestió i comissions del finançament mínim
€ 300
Coordinació. Nivell òptim.
Millora en la dedicació a la coordinació de Nativa, fins assolir el nivell òptim, durant quatre mesos.
€ 2.000
Redacció de textos per a Nativa. Nivell òptim.
Remuneració a les persones que fan textos i publiquen continguts a Nativa
€ 1.000
Despeses de gestió i comissions
Despeses de gestió i comissions del finançament adicional
€ 300
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Despeses tècniques
Connexió a internet, manteniment del domini, allotjament web...
€ 200
Total € 5.700 € 9.000
Necessary
Supplemental

General information

Després d'anys d'intensa activitat en el paisatge musical i cultural de Barcelona, i més enllà, les persones implicades al projecte Indigestió pensem que necessita una renovació i reforçament, tant a nivell de recursos econòmics com de forma organitzativa, amb una millor formalització dels vincles de compromís mutu, entre els que hi participem de qualsevol de les formes possibles i amb altres col·lectius.

D'una banda, volem mantenir l'activitat habitual: la revista Nativa, la realització del Fòrum Indigestió i altres espais de reflexió, i les experiències de treball amb músics (que normalment acaben confluint en concerts) que habitualment duem a terme. Ho volem fer mantenint la visió de la cultura com un espai on els qui no formen part del sector tinguin i desenvolupin el seu protagonisme, i, en la gestió, amb la flexibilitat i capacitat d'adaptació als moments i inquietuds de cadascú, que ens han caracteritzat habitualment.

De l'altra, volem fer els passos necessaris per convertir Indigestió en una cooperativa on coincidim lectors, col·laboradors, treballadors i demés, donant una major consistència a les formes de fer i vincles que ja formen part de la trajectòria del projecte.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Muntar la cooperativa Indigestió és un pas necessari per a donar més solidesa a l'acció que duem a terme des de fa anys. El repte consisteix en crear una organització lleugera que permeti recollir i donar continuïtat a les pràctiques, idees i intuïcions ja desenvolupades a Nativa i en les altres activitats, amb una implicació més compartida entre totes les persones implicades, i també amb altres projectes afins.

Muntar una cooperativa cultural des de la perspectiva del consum és també un repte innovador. Esperem que l'experiència pugui ser útil com a pilot per a altres col·lectius que vulguin explorar els mateixos reptes organitzatius.

Why this is important

Hi ha tres motius principals per plantejar la cooperativa.

El primer és de coherència interna. Organitzar l'activitat ja existent d'Indigestió des de la forma cooperativa, democratitzant les decisions i col·lectivitzant-ne la propietat és més adequat a un projecte que parteix de la idea de la no-propietat sobre la cultura.

El segon és la necessitat. Muntem la cooperativa perquè pensem que és necessari per a preservar i donar continuïtat al que ja s'ha anat fent des de Nativa i Indigestió en els darrers anys.

El tercer és d'apoderament. Muntar la cooperativa ens farà més forts com a col·lectiu per fer front a les relacions i en ocasions maltractes per part d'algunes institucions.

El projecte s'adreça a totes les persones interessades en un relat i pràctiques culturals diferents als estàndards que sens proposen habitualment des de les indústries culturals. Pensem en creadors i creadores, persones implicades en organitzar activitats culturals des de qualsevol àmbit, gent interessada en les polítiques culturals i la reflexió sobre cultura, i, més en general, en qualsevol a qui interessi tenir a l'abast propostes de difusió i reflexió a l'entorn de la cultura, centrades en els processos més que en els productes, i en la construcció d'un espai comú cultural, més depenent de la gent i menys delegat.

Goals of the crowdfunding campaign

1.- Mantenir l'activitat d'Indigestió (publicacions a Nativa, tertúlies i fòrum...) durant el període de transició cap un nou model organitzatiu.

2.- Donar forma a un espai d'apoderament en el camp cultural des de la gent, des d'aquells que en altres paràmetres som considerats públic o espectadors.

3.- Transformar i adaptar la dinàmica d'Indigestió cap a un model més clara i explícitament cooperatiu, on la propietat i decisions seran col·lectives, i on s'assajaran noves formes de produir col·lectivament.

4.- Extreure i fer públics aprenentatges del procés de transformació d'Indigestió que puguin ser útils per a qualsevol que es vulgui plantejar formes similars d'organització en cultura.

Team and experience

El principal aval sobre l'experiència de l'equip d'Indigestió està en la pròpia activitat realitzada.

Indigestió existeix des de 1995, i des de l'any 2004 treballa amb l'actual plantejament del projecte
La revista Nativa es va editar del 2002 al 2009 en paper, i del 2010 fins ara ha continuat a Internet.
El Fòrum Indigestió porta 15 anys fent-se.
Vam organitzar un festival anomenat Hipersons, dedicat a la música local durant 13 edicions, i més recentment hem enllaçat aquesta experiència musical amb la col·laboració amb la programació #4Raons.
Recentment hem publicat el llibre "Cultura en tensió".

El projecte és impulsat des del seu inici per Jordi Oliveras. En la seva llarga trajectòria hi han participat intensament persones com Cristina Tascón, Marc Lloret, Andreu Vinyas, Ramon Faura, Anna Cerdà o Nando Cruz, entre molts d'altres.

Aquí hi ha algunes valoracions de persones diverses sobre la nostra tasca: http://www.nativa.cat/diuen-sobre-nativa-i-indigestio/

dsc03549.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.