Lo que no hablo con mi madre

Header image
Watch video
Finished 21 / 09 / 2022
Funded!
Received
€ 5.118
Minimum
€ 4.250
Optimum
€ 5.050
28 Co-financiers

Contributing € 1

Records

Agraïments en crèdits.
Participació al concurs d'una bossa totebag del projecte.

> 22 Co-financiers

Contributing € 35

cotxe vermell

Agraïments en crèdits.
Participació al concurs d'una bossa totebag del projecte.
Link del curtmetratge.
Important! Tingues en compte que aquesta aportació desgrava a Hisenda! Donant 35€ la teva aportació real arriba a ser de només del 20%€! Hisenda et torna 80%€!

> 01 Co-financiers

Contributing € 50

ferida

Agraïments en crèdits.
Link del curtmetratge.
Guió signat.
Una totebag del projecte.
Important! Tingues en compte que aquesta aportació desgrava a Hisenda! Donant 50€ la teva aportació real arriba a ser de només del 20%€! Hisenda et torna 80%€!

> 00 Co-financiers

Contributing € 200

gonzalo

Agraïments en crèdits.
Link del curtmetratge.
Guió signat.
Una totebag del projecte.
Imatges del curtmetratge en 35mm.
Invitació a l'estrena del curtmetratge
Important! Tingues en compte que aquesta aportació desgrava a Hisenda! Donant 200€ la teva aportació real arriba a ser de només del 20%€! Hisenda et torna 80%€!

> 00 Co-financiers

Contributing € 1.000

mama

Agraïments en crèdits.
◦ Link del curtmetratge.
◦ Guió signat.
◦ Una totebag del projecte.
◦ Imatges del curtmetratge en 35mm.
◦ Invitació a l'estrena del curtmetratge
◦ Productor/a executiu.
Important! Tingues en compte que aquesta aportació desgrava a Hisenda! Donant 1000€ la teva aportació real arriba a ser de només del 20%€! Hisenda et torna 80%€!

> 00 Co-financiers

Contributing € 5.000

papa

Recompensa per empreses:
Agraïments en crèdits.
Link del curtmetratge.
Guió signat.
Una totebag del projecte.
Imatges del curtmetratge en 35mm.
Invitacions a l'estrena del curtmetratge i al rodatge.
Nom de l'empresa a totes les comunicacions, cartell, crèdits.
La directora formarà part a activitats, debats, seminaris que organitzi l'empresa.
ÚNIC PATROCINADOR DEL PROJECTE.
Important! Tingues en compte que aquesta aportació desgrava a Hisenda! Donant 5000€ la teva aportació real arriba a ser de només del 20%€! Hisenda et torna 80%€!

> 01 Co-financiers

About this project

curtmetratge sobre la pèrdua

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Localitzacions
És dels costos més elevats perquè és la nostra principal necessitat. Busquem una localització que ens serveixi en la seva totalitat i és una tasca difícil i normalment molt cara.
€ 800
Needs Task Minimum Optimum
Varis producció
En aquest apartat entren varis elements bàsics per a la possible realització del rodatge. Entre ells: lloguer de furgonetes, manteniment, etc.
€ 500
Lloguer i segurs
Aquests diners són per cobrir tots els possibles imprevistos, fiançes, segurs, etc.
€ 550
Necessitats actors
Donació simbólica destinada a la participació dels actors.
€ 100
Needs Material Minimum Optimum
Catering
El catering és perquè l'equip pugui menjar durant els 5 dies de rodatge. Serem entre 25 i 30 persones.
€ 1.000
Càmera i llum
Lloguer de material elèctric i òptiques, més accesoris de càmera.
€ 1.300
Art i vestuari
Elements d'atrezzo i construcció de decorats. Així com el lloguer del protagonista del projecte: el cotxe.
€ 800
Total € 4.250 € 5.050
Necessary
Supplemental

General information

"lo que no hablo con mi madre" és un projecte de curtmetratge molt personal. Neix del dolor d'intentar recordar a una persona que ja no hi és. Fent servir aquest mal com a impuls, vaig escriure el guió d'aquest curtmetratge que avui dia intento poder portar a terme per sanar la meva pròpia ferida. És una història plena de veritat, d'estima, de subtilesa, de dolor i d'alliberament, de foscor i de color, però sobretot de records.

sinopsi
El Gonzalo acaba de fer 18 anys i per fi ha arribat el dia de quedar-se amb el cotxe del seu pare, que va morir fa 10 anys. Tot i això, just quan intenta arrencar-lo canvia sobtadament d'opinió: ja no el vol.
Aquesta decisió afectarà tot el seu entorn, però sobretot la relació amb la seva mare. El cotxe obrirà una ferida en aquesta família que mai no es va poder tancar. I només sanarà quan el Gonzalo sigui sincer amb la seva mare i li digui el que sent: ja no se'n recorda del seu pare.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Aquest projecte té la seva fortalesa en la seva major dificultat. I és que nosaltres volem parlar del que no es parla. La història neix amb un personatge que no pot dir el que sent, però és a partir del llenguatge cinematogràfic que trobarem l'expressió perfecte per aconseguir transmetre el que el Gonzalo no pot verbalitzar.
Un punt molt inspirador d'aquesta pel·lícula són els actors protagonistes: Nat Fueres i Anna Azcona. Els dos són actors professionals, però el més important: són mare i fill a la vida real. Això és fascinant perquè aportarà una naturalesa i una veritat que de poques maneres podriem aconseguir. No hi ha res més tangible que una relació mare/fill.
M'interessen aspectes molt determinats en aquesta història, però el principal és la incomunicació que existeix amb les persones que més estimem. Com les nostres converses diàries amaguen subtileses de les coses que més mal ens fan, i com afrontar-les és totalment alliberador. Vivim a una societat que s'ha oblidat de gestionar i fins i tot afrontar les nostres emocions. Aquest curt intenta ser un reflex daixò.

Why this is important

Aquest curtmetratge neix del meu desig de portar a la pantalla les coses que em mouen per dintre. Sentim que és una història molt necessària que compartir. Tothom pot sentir-se identificat d'alguna o altra forma ja que el tema principal del curtmetratge és l'ausència, el dol, la pèrdua. Avui dia, vivim en una societat on la mort segueix sent un tema tabú.
Tractarem aquest curtmetratge desde l'estima i sempre des de la veritat. Explorant els petits detalls de les relacions humanes. Intentant anar una mica més enllà, tractant de portar l'espectador una història amb què connectar. Perquè tots en algun moment o un altre haurem de viure amb una ferida oberta que intentarem desesperadament tancar. I el que vull recordar és que segurament aquesta ferida no pugui tancar-se mai. El que hem de fer en realitat, és deixar-la sagnar.

Team and experience

L'equip està format de gent amb molta experiència i amb poca. Som un equip divers, ple de gent que té el més important: ganes de fer cinema i d'explicar aquesta història. Volem per sobre de tot gaudir i poder compartir aquesta experiència. Volem aprofitar aquesta etapa per desenvolupar les nostres habilitats, conèixe'ns i explorar el món del cinema.
Com a directora, em ve de gust demostrar tot el que he après i donar forma per anar a llocs inesperats. Vull deixar-me portar i trobar aquesta història al costat de totl'equip. Vull descobrir la pel·lícula fent-la. I confio que així serà.

Directora: Estefania Ortiz
Directora de Fotografia: Alejandra Colls
Producción: Fiona Redondo y Marcelo Villar
Ayudante de Dirección: Arnau Garcia
Montaje: Maria Sangalli
Vestuario: Nicoll Rodríguez
Colorista: Lluc Suarez

1010-2022.06.27-pau-martinez-kodak-portra-400-35.j

Social commitment

Sustainable Development Goals

  • Good Health and Well-Being

    Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

  • Quality Education

    Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.