Tracció animal al Mas del Fondo

Header image
Watch video
Finished 28 / 08 / 2021
Funded!
Received
€ 12.165
Minimum
€ 9.000
Optimum
€ 18.000
219 Co-financiers
Channel
 • Contributing € 25

  Orxata!!

  Un dels productes de referència, les aportacions de 25€, seran obsequiades amb una caixa de 12 litres d'orxata o 12 litres de beguda de xufa (orxata sense sucre)

  La teua particiació desgrava! Aportant 25€ la teua despesa real serà de 5€. Descobreix com fer-ho ací

  > 98 Co-financiers
 • Contributing € 50

  No només d'orxata vivim

  Per a les aportacions de 50€, l'obsequi serà d'una caixa de 12 litres d'orxata o beguda de xufa (orxata sense sucre) junt amb altres productes derivats de la xufa com un paquet de quilo de xufa seleccionada i una cervesa de xufa i una botella d'orxata concentrada.

  La teua particiació desgrava! Aportant 50€ la teua despesa real serà de 10€. Descobreix com fer-ho ací

  > 65 Co-financiers
 • Contributing € 100

  També fem fruita i hortalissa

  Per a aportacions a partir de 100€, una caixa de 12 litres d'orxata o beguda de xufa (orxata sense sucre) junt amb altres productes derivats de la xufa com un paquet de quilo de xufa seleccionada, tres ampolles de cervesa de xufa, mig quilo de farina de xufa, una botella d'orxata concentrada i un lot d'hortalisses de temporada del Mas del Fondo.

  La teua particiació desgrava! Aportant 100€ la teua despesa real serà de 20€. Descobreix com fer-ho ací

  > 35 Co-financiers
 • Contributing € 250

  Vine a pasturar les ovelles guirres

  Y per a aportacions de 250€, serà una caixa de 12 litres d'orxata o beguda de xufa (orxata sense sucre) junt amb altres productes derivats de la xufa com un paquet de quilo de xufa seleccionada, tres ampolles de cervesa de xufa, mig quilo de farina de xufa, una botella d'orxata concentrada, altra d'orxata concentrada sense sacarosa i un lot d'hortalisses de temporada del Mas del Fondo amb visita guiada als camps del Mas, al ramat d'ovelles guirres, al riurau històric del Mas i al poblat íber del Tos Pelat.

  La teua particiació desgrava! Aportant 250€ la teua despesa real serà de 95€. Descobreix com fer-ho ací

  > 03 Co-financiers

About this project

En Terra i Xufa volem fer totes les feines possibles al camp amb cavall

Needs Task Minimum Optimum
Haca i burreta
Amb aquesta part del pressupost es finançarà l'adquisició dels animals en alguna de les dues fires on la gent que llaura amb cavalls a l'Horta les adquireixen habitualment, Sant Fermí a Pamplona o Tots Sants a Puigcerdà. A banda, es costejarà el transport dels animals fins a la finca i la faena d'alegar-los per a acostumar-los al treball al camp.
€ 4.000
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Quadra
Esta part del pressupost serà destinada a l'estable per als animals i totes les seues instal.lacions d'aigua i bebedors, cobert, pesebre, jaç, etcètera. També es pagaran en estos diners la legalització de la instal.lació per a allotjar equins. Afortunadament de menjar als animals al Mas no els faltarà en tot l'any
€ 5.000
Needs Material Minimum Optimum
Arreus i utillatge
Per a treballar al Mas amb l'haca ens caldran tots els arreus, utillatge i ferramentes clàssiques i de nou disseny tals com, ganxos, cavallonadores, entauladores, xerugues, relles, forcat, grada de pues flexibles, collerons, sella, corretges, carro, etcètera. Per sort a l'Horta encara es poden trobar ferrers i artesans que ens poden proveïr.
€ 9.000
Total € 9.000 € 18.000
Necessary
Supplemental

General information

En 2018 va començar el projecte de recuperació de l'activitat agrícola al Mas del Fondo (Massarrojos. València). Després de més de vint anys d'abandonament de les terres s'ha aconseguit reprendre la producció d'hortalisses de producció ecològica. Amb el nou pou traslladat des del poble fins a la finca i la inversió en noves instal.lacions de reg s'ha aconseguit dissenyar una rotació de cultius, durant tot l'any, per tal d'abastir els mercats locals i europeus. Una finca d'estes dimensions té un consum energètic tant en el reg com en el transport del producte final al que s'ha de sumar el gasoil dels tractors que volem millorar en una estratègia de transició energètica.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

INCORPORACIÓ DE LA TRACCIÓ ANIMAL AL MAS DEL FONDO
Presentem el projecte d'incorporació de la tracció animal al Mas del Fondo per diferents raons;
-La primera per reduir la petjada de carboni del nostre producte, reduint el consum de gasoil i aprofitant la tracció animal sempre que siga possible en substitució de la maquinària i els tractors en els treballs més lleugers
-La segona és per la millora del sòl i de la seua estructura evitant la compactació que suposa el pas de maquinària pesada pels camps de la finca, amb greus conseqüències per a la vida del sòl i la seua capacitat de retindre aigua.
-La tercera és pel benestar que suposa treballar amb animals afavorint la relació amb les persones treballadores i evitant sorolls, fums i vibracions molestes i perjudicials per a la nostra salut. Durant milers d'anys humans i equins evolucionaren conjuntament mitjançant el treball al camp. Una coevolució intensa i beneficiosa. Proporciona per tant salut física i psíquica, influint positivament en l'ambient de treball.
-i la quarta és una raó cultural, de recuperació d'una cultura agrària associada a la tracció animal que continua viva a l'horta de València, però que còrrer el perill de desaparèixer si no es dignifica i recupera.

Per tot açò proposem un micromecenatge per al finançament dels 18.000€ que ens fan falta per a incorporar la tracció animal al nostre projecte;
-Adquisició d'una haca (cavall) i una burreta
-Adequació de la quadra per a allotjar-les
-Adquisició de l'utillatge necessari per als treballs al camp amb l'haca.

porta-mas.jpg

Why this is important

A QUI VA DIRIGIT EL PROJECTE?
El projecte va dirigit a totes aquelles persones que recolzen un model de producció local d'aliments, i que valoren els serveis estratègics que té l'agricultura per a la transformació social i la sobirania alimentària dels pobles. Però també en el manteniment de la cultura agrària i dels paissatges com els de l'Horta de València.

photo-2021-06-02-18-05-58-6.jpg

Team and experience

Terra i Xufa és el projecte de l'agrònom i llaurador Enric Navarro.

Amb experiència dilatada en el sector agroecològic, he desenvolupat la meua activitat professional en cooperatives com la de Castell de Castells (Marina Alta), empreses de referència del sector ecològic europeu com Rapunzel i com a professor de formació professional agrària en instituts on s'imparteix el cicle d'agroecologia.

Però en Terra i Xufa treballa un equip vint persones repartides entre el camp, el magatzem i les seues oficines, per a fer arribar diàriament aliments sans i saborosos a les dues parades "Terra i Xufa" dels mercats

municipals de Russafa i Rojas Clemente, els distribuïdors estatals i les productores i majoristes de tota Europa que compren els nostres productes per a completar la seua oferta.

russafa.jpg parada-rojas.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Zero Hunger

  The food and agriculture sector offers key solutions for development, and is central for hunger and poverty eradication.

 • Affordable and Clean Energy

  Energy is central to nearly every major challenge and opportunity.

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss